ועדת החוקה של הכנסת אישרה הבוקר (שני) את שינוי חוק הרכב הוועדה למינוי שופטים לקראת קריאה שנייה ושלישית.

זאת חרף ההערכות לפיהן ראש שהממשלה בנימין נתניהו יודיע במהלך הבוקר על עצירת חקיקה הרפורמה המשפטית שחלקים ממנה לא תעלה להצבעה בכנסת השבוע כפי שתוכנן מראש.

רוטמן הצהיר מוקדם יותר בראיון לכאן כי עצירת החקיקה תהיה פרס להפגנות האלימות ברחבי הארץ. "אם תהיה כניעה לדבר הזה, כל פעם שתוצאות הבחירות לא ימצאו חן בעיני מישהו - הוא יירד לאיילון, יעשה קומזיץ ונגמר הסיפור. לא יהיה צריך יותר בחירות בישראל", אמר וציין כי עצירת החקיקה בשל המחאה מסוכנת לדמוקרטיה.

יו"ר ועדת חוקה ח"כ רוטמן פותח את הדיונים הבוקרערוץ כנסת

בתוך כך ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח הלילה עם כל ראשי המפלגות בקואליציה ובירר את עמדתם על עצירת החקיקה. השרים בן גביר, סמוטריץ׳, רוטמן ולוין התנגדו, החרדים הבטיחו גיבוי לכל מהלך יחד עם השרים דרמר, שיקלי, זוהר וקיש. בנוסף, שר הביטחון טרם קיבל את מכתב הפיטורים מנתניהו.

הנשיא יצחק הרצוג פרסם הבוקר הודעה שבה קרא לעצור את החקיקה, "התחושות קשות וכואבות. דאגה עמוקה אופפת את כל העם. הביטחון, הכלכלה, החברה - כולם מאויימים. עיני כל העם בישראל נשואות אליכם. עיני כל העולם נשואות אליכם. למען אחדות עם ישראל, למען האחריות המתחייבת אני קורא לכם לעצור את הליך החקיקה לאלתר".

הרצוג המשיך: "אני פונה לראשי כל סיעות הכנסת, קואליציה ואופוזיציה כאחד, לשים את אזרחי המדינה מעל הכול, ולנהוג באחריות ובאומץ ללא דיחוי נוסף. תתעשתו כעת. זה לא רגע פוליטי, זה רגע למנהיגות ואחריות".