יהודית גרינברגר
יהודית גרינברגרצילום: אלבום משפחתי

יהודית גרינברגר (בראון) נולדה בשנת 1936 בכפר Ecka שביוגוסלביה. את שנות המלחמה היא עברה בבריחה ממקום למקום ובסוף הגיעה להונגריה.

אחרי המלחמה עלתה לארץ ישראל, ומשנת 1957 ועד היום היא מתגוררת בעיר וינה שבאוסטריה. אביה אלפרד פנחס בראון הי"ד נרצח ע"י הגרמנים.

יהודית שיתפה אותנו במתכון מיוחד לתבשיל גולש עם תפוחי אדמה ונקניקיות, מתכון שהולך איתה מהתקופה בהונגריה ועד היום.

"המתכון משאיר אצלי את התחושות והריחות של אותה ילדות נוראית בזמן המלחמה, אני שמחה וגאה שיש לי ילדים נכדים ונינים בארץ ישראל!", מספרת גרינברגר לערוץ 7.

מצרכים: (2 מנות)

1 בצל גדול חתוך גס

400 גר' תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות

1 כף פפריקה מתוקה (אגב הפפריקה גם הונגרית)

1 כפית מלח

1 וחצי כוסות מים

2 נקניקיות חתוכות לגלגלים

אופן ההכנה:

לאדות את הבצל במעט שמן

להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב

להוסיף את התבלינים והמים ולהביא לרתיחה

לבשל כ- 15 דקות מכוסה חלקית

להוסיף את הנקניקיות ולבשל 5 דקות נוספות

בתאבון!