
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן צפוי להכריז השבוע על התמודדותו בבחירות הקרובות להנהגת המפלגה הדמוקרטית, ומשם הדרך לנשיאות תהיה פתוחה לנשיא המכהן, כל זאת כמובן בהינתן מעבר מכשול משמעותי בתוך המפלגה הדמוקרטית.
כזכור, הנשיא הקודם מטעם המפלגה הדמוקרטית אובמה התחיל את המירוץ בתוך המפלגה כמועמד שוליים אך במהרה צמח והגיע עד לשולחן העץ בחדר הסגלגל, מה שמראה כי הכל יכול לקרות.
מהצד השני המפלגה הרפובליקנית גם היא מתחממת על הקווים. התמיכה בטראמפ נוסקת בשבועות האחרונים, אך מועמדותו מצויה בספק שכן בתוך המפלגה ישנו מושל קליפורניה המכהן רון דה סנטיס, המהווה משקל אלקטורלי משמעותי בקרב בוחרי המפלגה.

עוד יש לציין את חקירות ה-FBI לעניין פרשת המסמכים המסווגים שנמצאו באחוזת טרמפ במאר א לאגו. בנושא החקירות, בהינתן הבשלה של החקירות והליכה לבית המשפט העליון יש לקחת בחשבון כי בחוקה האמריקאית הזכות לבחור ולהיבחר ככל הנראה תעלה על עניין החקירות ולכן כתבי האישום לא ימנעו מטרמפ לכהן.
מה גם שכעת הרוב בבית המשפט הוא שמרני, פרי מינויו של טרמפ, לכן אפשר לשער כי פסיקות שמרניות ינביעו היתר משפטי לטרמפ להתמודד בבחירות הקרובות.
במידה וההיתר יינתן, נוכל לראות אולי חזרה של ההיסטוריה, התמודדות ראש בראש של טרמפ עם ביידן. מי שבעורפו מנשבים אירועי השישה בינואר ופריצה לקפיטול, למול ביידן, מי שממשלו מדשדש ונראה לוט בערפל נכון לעכשיו, עם פעולות די חלביות למול פלישת רוסיה לאוקראינה וחוסר המענה הצבאי האקטיבי, ממשיך בעליות הריבית הנוכחיות, קריסת בנק "הסיליקון ואלי" וכוונת הממשל להקפיא את הלוואות הסטודנטים החונקות שנדונות כעת בבית המשפט שלא כל כך מצדד בעמדת הממשל.
בשבועות הקרובים נראה את מועמדי המפלגות מסתדרים בהיכון לקרב על ראשות המפלגה, קונספירציות שיצופו במטרה להכשיל מועמד זה או אחר, תככים ומזימות שבסופם יעמוד במדשאות הבית הלבן האיש החזק של העולם החופשי ויישבע לשמור אמונים.

