
לאחר חטיפתו של רב-טוראי גלעד שליט, ועם חטיפתם של שני חיילי המילואים רב-סמל אהוד (אודי) גולדווסר וסמל-ראשון אלדד רגב ופרוץ מלחמת לבנון השנייה, ציפה איגור בקוצר רוח לקבל "צו 8" ולהצטרף לחבריו הלוחמים בלבנון. ב-2.8.2006 הוא נקרא לשירות מילואים שממנו לא שב.
לאחר שבוע של קרבות בדרום-לבנון, ביום ט"ו באב תשס"ו (9.8.2006), נפל רב-סמל איגור קוואליק בקרב שהתחולל בסמוך לא-טייבה.
בן עשרים ושש היה בנופלו. הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית-העלמין בנצרת עילית. הותיר אחריו הורים, אחות וחברים רבים.
את מתכון הלביבות הבלארוסיות בחרה משפחתו של איגור לשתף עם אתר ההנצחה: "מתכון עם זיכרון" המאכל הלאומי של בלארוס שם איגור נולד.
מצרכים:
5 תפוחי-אדמה
1 בצל גדול
ביצה אחת
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
לקלף את תפוחי האדמה, לאחר הקילוף לשטוף אותם היטב ולגרד בפומפיה או בבלנדר מה שיותר נוח.
לחתוך את הבצל לחתיכות כמה שיותר קטנות ודקות ולהוסיף אותו יחד לתפוחי האדמה המגורדים.
בקערה עם תפוחי האדמה והבצל להוסיף את הביצה, קמח, מלח ופלפל ולערבב עד שיוצאת תערובת אחידה.
במחבת לשפוך שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר ככה שיכסה את כל המחבת ולחכות עד שהמחבת עם השמן תתחמם.
ברגע שהמחבת יחד עם השמן חמה, בעזרת כף לצקת את התערובת בצורת עיגולים בינוניים ולטגן אותם על חום בינוני עד שמשחימים.
לאחר שהלביבות משחימות לכסות את המחבת עם מכסה ולהוריד לחום נמוך ולהמשיך לטגן על חום נמוך במשך כ-3 דקות.
(במידה והתערבות יוצאת דלילה מידי אז ניתן להוסיף מעט קמח עד שמקבלים את המרקם הרצוי)

מתכון עם זיכרון הינו פרויקט הנצחה ייחודי לזכר חללי צה''ל ונפגעי פעולות האיבה דרך בישול מתכונים אהובים והסיפור שמאחוריהם. במסגרת הפרויקט מתקיימים מפגשי בישול בהם מבשלים מנה אהובה של חלל צה''ל או נפגע פעולות איבה.
במפגשים מבשלים, טועמים ומשתפים תמונות, סיפורים , קטעי וידאו ומשוחחים על האדם שמאחורי המנה ומשפחתו .
בשנים האחרונות רבים בארץ ובעולם מבשלים ומנציחים יחד איתנו. בתנועות נוער, בתי ספר, עמותות ואף בקהילות רבות של יהודים מכל רחבי העולם. הפרויקט מאפשר הנצחה חוצה גבולות שנוגעת בלבבות רבים ברחבי העולם מתוך המקום הכי אישי- הבטן.
הריחות והטעמים מאפשרים לכל משתתף להרגיש שייך לסיפור של החלל שלזכרו הוא מבשל. אתר האינטרנט של מתכון עם זיכרון, מאפשר לכל אחד, בכל זמן ובכל מקום, לבשל מתכונים של חללים וכן לקיים מפגש בישול במטבחו הפרטי ולהכניס ערך מוסף והנצחה לארוחות ומפגשים המתקיימים בחייו. לאתר עולים מידי יום מתכונים נוספים, תמונות וסיפורים של חללים ובני משפחותיהם.