סלט קפרזה
סלט קפרזהצילום: פרטי

מסעדת CONMIGO שבמודיעין, בבעלות השף עידו אלקיים, משתפת אותנו במתכון אותנטי לקפרזה איטלקית.

קפרזה הוא סלט איטלקי שמורכב מירקות טריים וגבינה, לרוב עגבניות ובזיליקום עם פרוסות מוצרלה.

מצרכים:

3 ליטר שמן קנולה
150ג עלי בלזיקום
3 ג מלח
200 מל מים
4 ג אגר אגר 4 עגבניות
שמן זית איכותי
מלח אטלנטי
עלי בזליקום לקישוט 4 כדורי מוצרלה

במתכון זה משתמשים ב"אגר-אגר" שהיא למעשה אבקה שמופקת מאצות, ומשמשת כחומר מסמיך טבעי וצמחוני במקום ג'לטין דגים.

אופן ההכנה:

מכניסים את השמן לקופסא למקפיא למינימום שעה.
טוחנים בבלנדר מים, בזיליקום ומלח דק.
מסננים ומביאים לרתיחה בסיר. ברתיחה מוסיפים אגר אגר ומערבבים היטב שלא ישארו גושים.
מצננים טיפה ומעבירים לבקבוק לחיץ(סקוויזר).
מוצאים את השמן מהמקפיא ומטפטפים עליו בעדינות וככה נוצרים הכדוריות של הבזליקום.
מסננים את השמן ושוטפים את הכדוריות מתחת למים זורמים. (ניתן לשמור במקרר למשך יומים.
פורסים פרוסות דקות של מוצרלה ועגבניה
מסדרים בצלחת פרוסה עגבניה ופרוסה מוצרלה ככה עד שממלאים את הצלחת.
מפזרים את הכדוריות בזליקום מעל הכל מזלפים שמן זית מלח אטלנטי ועלי בזליקום לקישוט.

כתובת: שדרות הרכס 13, מודיעין. ללקוחות חניון גדול בצמוד למקום.

כשרות: בהשגחת הרבנות.

שעות פעילות: 12:00-23:00
ישיבה במקום בהזמנות בלבד: 052-8081522 | 08-6319991