יהונתן גפן
יהונתן גפןצילום: Tomer Neuberg/Flash90

נורית גפן, אשתו הראשונה של יהונתן גפן ז"ל ואמם של אביב גפן ושירה גפן, סיפרה על רגעיו האחרונים של יהונתן גפן ז''ל שנפטר לפני כשבועיים.

בפודקאסט "באות בזמן" סיפרה גפן על חבר המשפחה שהבחין בשני עיתוני "הארץ" מונחים בפתח ביתו של גפן, מה שגרם לו לחשוד שמשהו אינו כשורה.

"ואז ביום רביעי, החבר של אביב הכי טוב, רן בר לב, הוא גר לידו, והוא רואה את 'הארץ'", סיפרה גפן. "אני אמרתי, אם אתם רואים את 'הארץ' עד שעה שש בערב שהוא לא לקח, תדפקו את הדלת. הוא עבר ביום רביעי בבוקר והוא רואה שני 'הארץ' על הרצפה. הוא פרץ את החלון והוא מצא אותו מת על יד המיטה, נפל. רן הזעיק ישר את המשטרה ואת האמבולנס ומשם זה יצא החוצה עוד לפניי".

גפן והמשפחה לא יודעים בדיוק את תאריך הפטירה שלו, אך הם בטוחים כי הוא לא סבל. "אנחנו לא יודעים מתי הוא מת; ביום שני בלילה? ביום שלישי? לקחו את הגופה לאבו כביר כי הוא נפל והוא קיבל מכה", אמרה. "אבל הרופא של אביב הרגיע אותי. הוא אמר לי, תשמעי, או שהיה לו דום לב אז הוא מת ישר אז אין לך מה לדאוג ואם גם היה לו אירוע מוחי אז הם מאבדים קצת את ההכרה, אז הוא לא סבל".

את השמועות על התאבדותו של יהונתן גפן נורית גפן הדפה. "זה מצחיק אותי", ציינה. "לא רק שהוא לא התאבד, הוא חיכה לספר, תוך חודש יוצא ספר חדש, הבייבי שלו. מזלי שהוא ראה את האיורים של פולונסקי, שירה כבר עשתה הגהה אחרונה. הוא חיכה, הוא לא רצה למות, הוא חיכה לספר".

@daliavenurit

נורית על הרגעים האחרונים של יהונתן גפן

♬ צליל מקורי - הטיקטוק של דליה ונורית