
שר האוצר וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני בצלאל סמוטריץ' ירד הלילה (ד') לדרום ונפגש עם תושבים ברקע מבצע ''מגן וחץ'' ברצועת עזה.
סמוטריץ' ביקר בחמ"ל העירוני בשדרות, סייר בשדות נגב ובשוקדה ונפגש עם ראשי רשויות ואנשי מקצוע.
במהלך הביקור במושב שוקדה שמע השר על פרויקט ציור המיגוניות עליו מנצח תושב המושב, האומן אליסף מיארה, ואף זכה לקבל שי צנוע בשם תושבי המושב, העתק של אחד הציורים ש'מאירים' את המיגוניות באזור העוטף.
יו"ר הוועד המקומי של שוקדה אפרים לוזון חתם את הביקור בתודה והוקרה לשר, בשם כלל תושבי המושב, על הביקור המחזק ועל פועלו והדאגה לעם ישראל בכלל ולתושבי העוטף בפרט, תוך בקשה לעמוד על כך שהממשלה תמשיך ביוזמה שתביא להחזרת ''העוז והתעצומה'' מול אויבנו.

כאות סולידאריות, השר וצוותו נשארו ללון עם תושבי המושב במרחב המוגן והמשיכו היום, אחרי ארוחת בוקר אצל משפחת אביקר, במשימותיהם החשובות.
סמוטריץ' השאיר מכתב למארחיו בשוקדה וכתב: "משפחת בירן היקרה. תודה על האירוח בביתכם הנאה והמרווח וביישובכם היפה והמתפתח. שנזכה לבוא שוב בשמחות. עם ישראל כולו מחבק אתכם ואת תושבי עוטף ישראל הגיבורים. ממשלת ישראל לצידכם. נרדוף אויבינו ונשמידם ולא נשוב עד כלותם''.
