
שר העבודה יואב בן צור (ש"ס) אומר כי לדעתו מעבר לפגיעה הישראלית בבתי בכירים ברצועת עזה, יש בכך פגיעה במורל של בכירי המחבלים.
תחילה התייחס ברדיו 'קול חי' למבצע 'מגן וחץ' ואמר כי "ממשלת ישראל יצאה במבצע צבאי מדויק, כירורגי שפוגע בצמרת הבכירים בארגון הג'יהאד האיסלאמי וריסוק שרשרת הפיקוד של הארגון".
לדבריו, "המסר של מדינת ישראל בהפצצת בתי הבכירים, הוא לא רק הפגיעה ברכוש, זו פגיעה במורל של הבכירים שמבינים את הכמות והאיכות של המודיעין שיש לנו עליהם באופן מדויק ובכל זמן נתון, מה הם עושים ואיפה הם מסתתרים".
השר בן צור טוען: "שינינו את המשוואה הביטחונית מול הג'יהאד האיסלאמי שלא מצליח לירות את כמות הטילים שירה בסבבים קודמים. דין שדרות כדין תל אביב. המבצע החל בגלל הירי על שדרות והעוטף עוד לפני שהחל הירי על גוש דן".
לסיום התייחס לפעילותיו במשרד העבודה: "פעלתי שהחל משנת הלימודים הקרובה שכר הלימוד בסמינרים יהיה שווה ערך לשכר הלימוד במכללות וההורים יצטרכו לשלם פחות מ-50% מהתשלום שמשלמים היום. זה בשורה משמעותית עבור ההורים".