
חשוד שעקץ מספר אברכים בסכום כולל של עשרות אלפי שקלים, אותר על ידי ארגון 'השומרים' בבני ברק והחזיר לאותם אברכים את כספם בתיווכו של יו"ר הארגון חיים רוטר.
בימים האחרונים התקבלו מספר דיווחים במוקד הארגון אודות חשוד שעוקץ עשרות אלפי שקלים מאברכים תמימים.
מבירור הפרטים עולה שהחשוד נהג לפגוש באברכים ברחוב, ולבכות בפניהם שהוא צריך דחוף כסף מזומן ובתמורה הוא יבצע העברה בנקאית לחשבון הבנק שלהם.
האברכים מסרו לחשוד כסף מזומן, והוא מצדו טען שהעביר להם כסף בהעברה בנקאית, אך לוקח שלושה ימי עסקים עד שיראו את הזיכוי בחשבון הבנק.
אלא שהחשוד, כמובן, לא ביצע אף העברה והאברכים התמימים מצאו עצמם עם נזק של עשרות אלפי שקלים. החשוד ניתק קשר ומספר הטלפון שמסר הפך ללא פעיל.
מתנדבי ארגון 'השומרים' החלו לתור אחר מצלמות אבטחה באזור שבו בוצעו העוקצים, בניסיון לעלות על עקבותיו של החשוד.
לאחר מאמצים מרובים התבררה זהותו של החשוד. מתנדבי הארגון יצרו איתו קשר והורו לו להחזיר את הכסף באופן מיידי. החשוד ניסה להתכחש לדברים, אך הראיות שהוצגו בפניו הובילו אותו למסקנה שמוטב כי יחזיר את הכסף לאברכים.
בצהריים, כאמור, הגיע החשוד עם הכסף המזומן ובנוכחות יו"ר הארגון החזיר את הכסף במלואו לאברכים.
בארגון מבקשים מהציבור להיזהר מהונאות מסוג זה וכל מי שנעקץ בשיטה זו, מתבקש לפנות בהקדם למוקד הארגון.