
מזג האוויר החם עושה חשק לגלידה קרה ומרעננת, אך לא כולם רוצים להכניס לגוף שומן וסוכר בכמות כזאת לא בריאה כמו שיש ברוב הגלידות התעשייתיות.
לאחרונה פרץ בטיקטוק העולמי טרנד של הכנת גלידה ביתית על בסיס קוטג', והיינו חייבים לנסות, הופתענו כמה שזה טעים ומתוק למרות הערך הקלורי הנמוך וכמות החלבון הגבוה.
ניתן להכין כמעט כל טעם שרוצים, אנחנו בחרנו בגלידת תות-בננה.

גלידת תות-בננה על בסיס קוטג'
צילום: אייסטוק
מצרכים:
גביע קוטג' 5% (250 גרם)
בננה אחת
ארבעה תותים
שתי כפות מייפל או דבש
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים
מעברים את הבלילה לכלי אטום
מקפיאים למשך שעה לפחות (אפשר לשמור במקפיא עד חודש!)
בתאבון!
לפני הגשה ניתן לפזר מעט תותים קצוצים לקישוט