
מסעדת "צדקיהו" היא ללא ספק אחת המוכרות בירושלים וגם מחוצה לה ואחת מהמנות האהובות ביותר בה היא המעורב הירושלמי.
מושיקו צדקיהו, מבעלי המסעדה, החליט לשתף את גולשי ערוץ 7 במתכון של המנה. "המעורב הירושלמי זו מנה מדהימה ומיוחדת שגדלנו עליה - ועד היום בכל פעם שאנו מזהים בתפריט של מסעדה בה אנו נמצאים מעורב ירושלמי - אנו מזמינים אותה. בכל ביס עולים זיכרונות נוסטלגיים מרגעים מיוחדים מהבית וממסעדת צדקיהו".
הוא מוסיף: "המעורב הירושלמי זו מנה שמספרת את סיפורה של ירושלים: עשירה בטעמים, מגוונת, מלהיבה ובעיקר מחברת ומשאירה הרבה טעם של עוד".
מצרכים:
לבבות 40 גרם
פרגיות 80 גרם
חזה עוף 80 גרם
טחול 40 גרם
כבד עוף 60 גרם
בצל לבן קלוף ופרוס
מים מעורבבים עם עמבה בחלוקה הבאה: 100 מ"ל מים - 25 מ"ל עמבה. (המטרה היא להוסיף ברק וטעם למנה לקראת סיום ההכנה).
"תערובת התבלינים היא סודית", מציין מושיקו צדקיהו, "אבל אנחנו ממליצים להשתמש בתבלינים: מלח, פלפל, כורכום, תבלין עמבה/קארי וכמון"

אופן הכנה:
לוקחים את הבצל הפרוס ומטגנים עם מעט שמן על מחבת רותחת. אחרי שהבצל מתקרמל מעט שופכים את הבשר כולו ביחד. חשוב מאוד להיות בשליטה להקפיץ כל הזמן ולערבב. מוסיפים תבלינים למעורב וממשיכים להקפיץ במחבת.
רגע לפני שמוציאים מהמחבת מוסיפים מהמים עם העמבה שהכנו בהתחלה. עוד הקפצה קטנה - והכל מוכן.
מומלץ להגיש עם פיתה, טחינה, סחוג וחמוצים.
בתיאבון.

מסעדת צדקיהו:
יד חרוצים 21, תלפיות, ירושלים
כשר
טלפון: 026733379
צילום: אסף קרלה