שום קונפי משמש להמון תבשילים ומאכלים וניתן לשימוש גם כתוספת על בשר / דגים / סלט או סתם לחם. אגב המילה "קונפי" בצרפתית פירושה טיגון במעלות נמוכות לאורך זמן - כדי לשמר את המאכל. ישנה נטייה להכין שום קונפי על הגז בתוך סיר, אך שיטה זו בעייתית מאוד, מכיוון שהשמן מתחמם יתר על המידה והשום נשרף. אנו רוצים שהשום ייטגן במעלות נמוכות לאורך זמן ושהשמן לא יתחמם מהר מדי. לכן השיטה הטובה ביותר היא על ידי אפייה בתנור. בתנור ניתן לשמור על מעלות נמוכות לאורך זמן ובנוסף לכך התנור הוא חלל סגור שעוזר לשום שלנו לאפייה תוך שמירה על כל האדים בתוכו. שלושה טיפים חשובים לפני שמתחילים: טיפ ראשון: במקום לעמוד זמן רב, לקלף את כל שיני השום ולהישאר עם ריח חזק בידיים, ניתן לקנות בכל סופר או ירקנייה צנצנת שום קלוף. זה חוסך המון זמן ומידת הטריות זהה. טיפ שני: להשתמש בשמן קנולה בנוסף לשמן הזית. אם נשתמש בשמן זית בלבד, אחרי יום במקרר, כל השום שלנו יתגבש ויהפוך למוצק. כדי לקבל את הטעמים של שמן הזית נשתמש ב-75% שמן זית ו-25% שמן קנולה. טיפ שלישי: לאחר האפייה הכי טוב לשמור את השום יחד עם השמן שלנו בצנצנת זכוכית, לתת לו להתקרר לגמרי ואז ניתן לאחסן במקרר עד שבועיים. טיפ בונוס: כשתסיימו את השום ויישאר לכם שמן בצנצנת אל תזרקו אותו. לשמן הזה יש טעם מצוין של שום והוא יכול לשמש כתיבול לסלטים וכו'. שום קונפי שטוגן בסיר וכמעט נשרף צילום: אייסטוק מצרכים: 25-30 שיני שום קלופות שלושת רבעי כוס שמן זית רבע כוס שמן קנולה 4 ענפי טימין מעט מלח גס אופן ההכנה: לתוך תבנית יצוקה (הכי טוב מזכוכית) נכניס את שיני השום ניצוק מעל את שמן הזית יחד עם שמן הקנולה נוסיף את הטימין ומעט מלח גס נערבב הכל בעזרת כף בצורה שכל שיני השום יהיו מכוסות כמעט לגמרי בשמן אם חסר, נוסיף מעט שמן זית לכיסוי מלא של השום נכניס לתנור בגובה האמצעי שלו - ולא בעליון. בשלב זה נדליק את התנור ל-150 מעלות לכ-20 דקות בתום האפייה נכבה את התנור ונשאיר את התבנית בתוכה לעוד כ-10 דקות נמתין לקירור מלא ובתיאבון!