ד"ר אורטל תמם
ד"ר אורטל תמםצילום: ערוץ 7

אורטל תמם, אחייניתו של החייל משה תמם הי"ד שנחטף ונרצח בפיגוע בשנת 1984, מגיבה בשיחה עם ערוץ 7 להחלטה שלא לאשר שחרור מוקדם של המחבל וואליד דקה שביצע את הפיגוע.

בחודשים האחרונים ניהלו אורטל ומשפחתה מאבק עיקש אל מול מוסדות המדינה נגד בקשת המחבל לשחרור מוקדם בשל העובדה שחלה בסרטן.

בני המשפחה קיבלו את ההודעה שהבקשה נדחתה לבסוף - אבל בליבה של אורטל אין אפילו בדל של שמחה. "יש תחושה שזה היה מאבק מיותר, מאבק שלא היה צריך לקרות במדינה מתוקנת. כמובן שאני שמחה שניצחנו, אבל אינני חושבת שהיתה כאן התנהלות תקינה".

היא מספרת שבמסגרת המאבק ניסתה להיפגש עם ראש הממשלה. "הרוצח של דוד שלי קיבל תמיכה מראש הרשות הפלסטינית, מאיסמעיל הנייה מהחמאס, מהחזית העממית וגם ממדינות שכנות, להבדיל אלפי הבדלות. אני רציתי לדעת מה ראש הממשלה מתכנן לעשות כדי למנוע מקרים כאלה בעתיד. זה לא קרה".

"אני לא חושבת שזה מאבק שהמשפחה שלי הייתה צריכה לעבור. לרוב המשפחות בעולם, ובוודאי משפחות שכולות - אין כוחות נפש להתמודד אל מול מאבקים כאלה. הצדק לא צריך להיות תלוי במי האדם שנמצא בחזית המאבק", מוסיפה תמם. "המאבק הזה הוא לא בשביל המשפחה שלי, אלא כדי למנוע את הפיגוע והרצח הבא. אני אומרת בצורה מאוד מאוד מאוד ברורה, ממשלת ישראל לא עושה מספיק כדי למנוע את האירוע הבא".

"יש במדינת ישראל נטייה לכיבוי שריפות, אין כאן ראייה לטווח הארוך של מלחמה בטרור. המלחמה בטרור לא יכולה להיות מאבק של המשפחות השכולות. אין מאבק מספיק משמעותי ואין רצון מספיק משמעותי להילחם בטרור ולהשקיע לצורך כך את מה שצריך ואנחנו רואים את זה במציאות שלנו", סיכמה.