שוטרים מפנים את "עיר האוהלים" בצומת הסירהמשה שיף

מפגינים נגד הרפורמה המשפטית פתחו הבוקר (שלישי) באירועי "יום השיבוש" הלאומי שאותו הם מקיימים על רקע אישור ביטול עילת הסבירות אמש בקריאה ראשונה בכנסת.

לאחר שבמד"א דיווחו על עיכובים בהגעת אמבולנסים לזירות בעקבות ההפגנות, מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי הנחה את הכוחות בשטח לפנות את הצירים למעבר חופשי ובטוח של רכבי חירום והצלה ולנקוט בחומרה נגד כל מי שיחסום וימנע את מעברם.

במהלך הפרות הסדר נעצרו 66 חשודים: 33 חשודים נעצרו בהפרות סדר המתקיימות במחוז ת"א, 16 חשודים נעצרו במהלך הפרות סדר המתקיימות במחוז מרכז, 10 חשודים נעצרו בהפרות סדר המתקיימות במחוז ירושלים, 7 חשודים נעצרו בהפרות סדר המקיימות במחוז חוף.

בנוסף, מפגין הצית אבוקה מתחת לניידת משטרה בצומת קפלן ונעצר בחשד להפרת הסדר.

פרשים בקפלןכוח קפלן

מפגינים חסמו את כביש 1 ממחלף חמד לכיוון ירושלים, תוך שהודלקו אבוקות ורימוני עשן ונחסמה דרכו של רכב חירום. כוחות משטרה החלו בפעולות להסטת התנועה והדיפתם של המפגינים במטרה לפתוח את הכביש תוך שימוש באמצעים.

בשלב זה שני נתיבים פתוחים לתנועה. כמו כן, מתאפשרת תנועה לכלי רכב העולים למחלף חמד.

כ-30 מוחים הקימו "עיר אוהלים" בצומת הסירה, הבעירו צמיגים, הדליקו אבוקות וחסמו את תנועת הרכבים במקום. משטרת ירקון הגיעה למקום. לאחר כשעה המחלף נפתח מחדש לתנועה.

באירוע אחר, עשרות מוחים תלו סמוך לצומת כרכור כרזה ענקית שעליה כתוב "אין כניסה לדיקטטורה". השלט הוביל לחסימת הכביש.

מפגינים חוסמים את כביש החוך
צילום: ליאון ברוקשטיין, מחאת קפלן

במסגרת המחאות, ייערכו היום הפגנות במאות מוקדים ברחבי הארץ וצפויים שיבושי תנועה רבים.

מחאת קפלן באולם קבלת הנוסעים בנתב"גמישל בראונשטיין

מוקד האירועים המרכזי יהיה בשעה 16:00, ב"הפגנת ענק" בנמל התעופה בן גוריון. ב-18:30 ייערכו הפגנות מול בית הנשיא ומול שגרירות ארצות הברית בתל אביב. החל מ-20:00 צפויות הפגנות ביישובים רבים, כולל צעדה לקפלן בתל אביב.