ח"כ וולדיגר בהפגנה
ח"כ וולדיגר בהפגנהצילום: ערוץ 7

סגנית שר האוצר מיכל וולדיגר תקפה הערב (שני) את המחאה של רופאים נגד הרפורמה במערכת המשפט.

בציוץ שפרסמה בטוויטר כתבה: "‏איך הם לא מתביישים? רופאים אמורים לטפל בחולים, לא ליצור מחלוקות ולא להחמיר את מצבם של אלה שמשוועים למזור. תפסיקו!

תתעסקו במקצוע אותו למדתם ובו בחרתם ותתנו לנבחרי הציבור משני הצדדים לעשות את מה שהם נבחרו לעשות. די! הגזמתם ובענק!"

הדברים באים בקרע איומים של ההסתדרות הרפואית להשבית את מערכת הבריאות בשל קידום הרפורמה במערכת המשפט.

ד"ר חנה קטן אמרה לערוץ 7 כי ההסתדרות נוקטת צעדים שאמורים לייצג את כלל הרופאים. ולא כן הדבר. יש אלפי רופאים שמתנגדים לדבר הזה, ומפחדים להזדהות. יש לא מעט רופאים שחתמו על מכתב שנוקט עמדה שמתנגדת לכך".

בהמשך הסבירה: "ההסתדרות הרפואית אמורה להגן על החולים ולהגן על בריאותם. זה פוגע בכל מה שיקר לנו, וזה לא מייצג אותנו. זה מייצג קומץ מסוים של רופאים, שמשום מה החליטו לעשות פוליטיזציה של הרפואה. לצאת באמצע היום ולהפגין. לעשות כל מיני דברים שלא מכבדים אותם לחלוטין. זה לא מובן לי".

לסיום גרסה ד"ר קטן על המצב האמיתי שהביא לקיום ישיבת החירום וצעדי השביתה המתוכננים: "זה נובע מסוג של בהלה. יש איזשהי סוג של היסטריה, סביב זה שאם תעבור הרפורמה, מי יודע מה יקרה פה. זה לחלוטין מנותק מהמציאות. יש קבוצה ענקית של רופאים ואנשי רפואה, וישנה גם עצומה של אלפי אזרחים שמביעים את מורת רוחם מהרצון של ההסתדרות לשבות".