פוקאצ'ה
פוקאצ'הצילום: המטבח של הירושלמי

מצרכים:

  • חצי קילו קמח
  • חצי כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים קרים
  • כפית מלח גדושה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • בצל לבן קטן
  • טימין טרי (לא חובה)
  • 3-4 עגבניות שרי (לא חובה)
פוקאצ'ה לפניי האפייה
פוקאצ'ה לפניי האפייהצילום: המטבח של הירושלמי

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והמלח
מוסיפים את השמן זית ולשים במיקסר במהירות נמוכה
מוסיפים את המים תוך כדי לישה של המיקסר במהירות נמוכה למשך 10 דקות עד לקבלת בצק דביק מאוד על גבול הנוזלי
מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה
לאחר חצי שופכים את הבצק לתבנית משומנת היטב קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה
מפזרים מלמעלה חצאי עגבניות שרי טימין טרי/יבש את הבצל ומעט מלח גס
מכניסים לתנור על 200 מעלות ל20-23 דקות תלוי בחוזק התנור

בתאבון!

המתכון באדיבות קייטרינג המטבח של הירושלמי