
תנועת חמאס ופעילים בשכם מאיימים לבצע פיגועי טרור נגד ישראל בתגובה להריסת ביתו של המחבל שרצח שני ישראלים בחווארה.
כוחות צה"ל ומג"ב הרסו בתחילת השבוע במחנה הפליטים עסכר בשכם, את בית המחבל עבד אלפתאח ח'רושה.
המחבל ביצע את פיגוע הירי בכפר חווארה, בו נרצחו האחים סמל-ראשון הלל מנחם יניב ויגל יעקב יניב ז"ל.
במהלך הפעילות, התפתחו מספר הפרות סדר אלימות שכללו יידוי אבנים, הבערת צמיגים, השלכת מטענים וירי לעבר הלוחמים שהגיבו באמצעים לפיזור הפגנות, אין נפגעים לכוחותינו.
בדיווח פלסטיני נמסר, כי מפרי הסדר הפלסטינים קראו: "הו אבו ח’אלד (עבד אל-פתאח ח’רושה), הוא חביב, התגובה תהיה בתל אביב" ו"שבח את אללה, הו מוסלמי, שבח את אללה, ורוצץ את ראש הציוני".
אלמנתו של עבד אל-פתאח ח’רושה אמרה כמצוטט באתר החדשות "אל-ריסאלה" המזוהה עם חמאס: "השבח לאל, ריבון העולמים. הם הרסו את האבנים, אך הם לא הרסו את הנחישות, כוח הרצון ורוח הלחימה שבנו".
היא העבירה מסר לבניה ח’אלד, מוחמד וקסאם שהינם אסירים ביטחוניים: "אל תתייאשו ואל תתאבלו... אללה בחר באביכם להיות שהיד".
תנועת חמאס תיארה את מדיניות הריסת הבתים של המחבלים כמבטאת את חוסר האונים של המדיניות הישראלית שנכשלה בניסיונה למגר את המאבק הפלסטיני ולהשפיע על המורל של "הלוחמים ומשפחותיהם הנוטלות חלק במלחמת הג’יהאד".
לדברי חמאס, "הגיבורים של עמנו אשר התקוממו להגן על מסגד אל-אקצה המבורך יודעים כיצד להגיב על הפשע הזה".