רטטוי
רטטויצילום: אייסטוק

מצרכים:

  • 1 קישוא
  • 2 עגבנייה
  • 1 בטטה
  • 1 חציל
  • ענף טימין טרי (לא חובה אבל מומלץ מאוד)
  • 5 עגבניות רכות (לרוטב)
  • 4-5 עלי בזיליקום טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול
  • כוס יין אדום
  • 100 גרם רסק עגבניות

אופן ההכנה:

בעזרת "מנדולינה" או בסבלנות עם סכין - נחתוך לגלגלים שווים

את הבטטה קישוא חציל והשתי עגבניות

נסדר אותם בתבנית או בסיר בצורת מניפה - בסדר קבוע וצבעוני

בסיר נפרד נקצוץ בצל ונטגן 2-3 דקות

נוסיף את הרסק עגבניות ואת העגבניות הרכות

נוסיף את היין ונבשל 5-6דקות

נוסיף מעט מים את הבזיליקום והטימין

נתבל במלח ופלפל שחור

נשפוך את הרוטב מעל הירקות המסודרים

נכניס מכוסה לתנור 180 מעלות לחצי שעה

ואז רבע שעה נוספת ללא מכסה

בתאבון!