יו"ר ארגון המורים רן ארז
יו"ר ארגון המורים רן ארזצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ברקע איומי השביתה של ארגון המורים, גורמים המעורים במשא ומתן יוצאים נגד ראשי הארגון ואומרים כי "אין גבול למה שרן ארז מוכן לעשות כדי 'לנצח' את יפה בן דויד".

לטענתם, בשל הקרבה לחגי תשרי, אם שנת הלימודים לא תיפתח כסדרה, היא תחל רק לאחר החגים.

"המשמעות למורים היא דרמטית - חודש וחצי ללא שכר. זו מציאות שיהיה קשה מאד למורים לקבל", ציינו הגורמים.

בתוך כך, אתמול פורסם בערוץ 7 כי סדקים ראשונים נתגלו באיומי השביתה, כשרשת ישיבות ואולפנות בני עקיבא הודיעה כי תקיים את לימודי הקודש כסדרם ולא תביא לביטול תורה בשל השביתה המסתמנת.

שר בכיר בממשלה אמר בצהריים כי יסרב לדרישה לקיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה בכדי לממן את הדרישות של יו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז.

השר תקף את המהלך בשיחה עם ערוץ 7 ואמר: "קיצוץ ברווחה ובריאות בשביל רן ארז? לא יהיה!".

קודם לכן דווח כי בתום הפגישה של ארז עם שר החינוך ובכירים נוספים, השר יואב קיש הגיע לראש הממשלה בבקשה להוביל קיצוץ רוחבי שיאפשר מימון של הפער במו"מ עם ארגון המורים.

בין הצדדים הושגו הסכמות על העלאת שכר של 2,000 שקלים אבל נותרו פערים בנושאי גמולי השתלמות ואורך הזמן של הסכם השכר.