
עיתונאית 'חברת החדשות' דפנה ליאל, התקוממה במסגרת 'אולפן שישי' בסופ"ש האחרון על הניסיון להדיח את יו"ר יד ושם דני דיין מתפקידו, וטענה: "פשוט ניסיון להרוס בשמו הטוב".
ליאל פתחה ואמרה: "אני אגיד לך מה מקומם אותי בסיפור הזה יותר מכל דבר אחר, כי נשבר פה שיא של ציניות ושל גועל נפש. בשביל להזיז את דני דיין ושהדבר הזה לא ייתקל בחומות משפטיות - פשוט תפרו לבן אדם תיק. אין דרך אחרת להגיד את זה".
בהמשך הסבירה: "קראתי את מכתב ההדחה שכתב שר החינוך קיש, ופשוט התפוצצתי מצחוק. הכל מופרך טענה אחר טענה. יש פה פשוט ניסיון להרוס בשמו הטוב, דבר שישפיע עליו גם בעתיד, וזאת רק על מנת להוציא לדרך את המהלך הנכלולי הזה".
יוזכר כי שר החינוך יואב קיש פעל על מנת להדיח מתפקידו את יו"ר יד ושם, דני דיין, ולמנות במקומו אדם המזוהה עם מפלגת הליכוד, כך דווח בחדשות 12. בשבוע שעבר (ד') שלח קיש מכתב חריף לדיין בו טען: "הנהלת יד ושם בראשותך פעלה שלא כדין".