דודו סעדה מארח את שולי מועלם רפאלי, האישה הראשונה המתמודדת לראשות מועצה אזורית גוש עציון.
שולי מספרת על הזוגיות שלה עם משה מועלם ז"ל, בעלה הראשון שנהרג באסון המסוקים לפני 26 שנה: "מועלם ניסה וגם הצליח לחיות את כל החיים שלו כעשייה לטובת הכלל. היתה לו נקודה פנימית שהובילה אותו שמבחינתו מורכבת מארבע שאלות: מה אני אוהב, מה אני רוצה, מה אני מאמין, ולפי איזה ערכים אני חושב שצריך לחיות. כל צומת שהוא מגיע היה בודק במצפן האישי שלו איך הוא צריך לפעול. והמצפן הוא מצפן אישי אנושי ערכי. עוגן. עד היום זה מנחה אותנו".
מועלם מוסיפה: "יש לי ניסיון רב בתפקידים ציבוריים אותם מילאתי שנים רבות. כל התפקידים שעשיתי עד היום הכינו והובילו אותי, ומביאים אותי עם עומקים יותר משמעותיים לתפקיד הזה של ראש מועצת גוש עציון, שדורש גם קישורים וגם יחסים בינאישיים וגם קשרים במשרדי הממשלה.הנהגה נשית היא הנהגה אחרת. היא מדברת על שיתופי פעולה, הנעת תהליכים, לימוד והתמדה. ובעיקר היא מדברת על יכולות אישיות של להתחבר לכל אחד מתושבי הגוש".
"בגוש עציון יש הרבה עשייה - יזמות בנושאים של תיירות, מסחר, פנאי, תעסוקה. נושא התשתיות חייב לבוא יחד עם הרחבת הבנייה, הפקקים, הכבישים, התחבורה. חייבים לפעול לפתרון. בנושא הבנייה - יש רצון אמיתי להגדיל את גוש עציון. יש המון ביקוש של אנשים לבוא לגוש, וכדי שהדבר הזה יקרה וגם כדי שהילדים שלנו יוכלו להישאר בגוש וזוגות צעירים אחרים שרוצים לבוא יוכלו לרכוש בתים בגוש, אנחנו חייבים לצמוח גם בעתודות בנייה של יישובים קיימים וגם לפרוץ החוצה. הבנייה חייבת לבוא עם תשתיות שהם לא רק תשתיות כבישים, גם תשתיות חינוך - לדעת שיש לנו מענה לכל ילד וילדה. הרווחה, התרבות, הפנאי. נושא נוסף ומשמעותי בגוש עציון הוא הגיל השלישי שהם עוגן ויסוד. אני אשמח להצליח ולהוביל את האידיאולוגיה שלי. בע"ה נעשה ונצליח".
האזינו לנו בספוטיפיי ובגוגל פודקאסט
האזנה נעימה