פסטו
פסטוצילום: אייסטוק

המתכון הקלאסי לפסטו הוא על בסיס בזיליקום, בדרך כלל טוחנים בזיליקום טרי עם שמן זית ומעט צנוברים, ויש המוסיפים גם גבינת פרמז'ן.

אנחנו החלטנו להביא לכם שלושה סוגים מעט שונים ופחות קלאסים, טעימים לא פחות, של הפסטו המוכר.

ההכנה פשוטה וזהה בשלושת המתכונים. טוחנים יחד את כל המרכיבים לקבלת ממרח אחיד ומוסיפים מעט שמן זית לפי הצורך.

נקודה נוספת: החלפנו את הצנוברים באגוזי מלך או בשקדים כי צנוברים יקרים יותר. האפקט זהה לגמרי.

מצרכים לפסטו נענע:

  • צרור נענע (עלים בלבד)
  • שליש כוס שמן זית איכותי
  • חצי כפית מלח
  • כף אגוזי מלך/שקדים
  • אופציונלי - שן שום

מצרכים לפסטו כוסברה:

  • צרור כוסברה כולל הגבעולים הקטנים (ננקה מהגבעולים הגדולים)
  • שליש כוס שמן זית איכותי
  • חצי כפית מלח
  • כף אגוזי מלך/שקדים
  • אופציונלי - שן שום

מצרכים לפסטו זעתר:

  • צרור זעתר טרי אם יש לכם, אם לא צרור פטרוזיליה + כף תבלין זעתר יבש
  • שליש כוס שמן זית איכותי
  • חצצי כפית מלח
  • כף אגוזי מלך/שקדים
  • אופציונלי - שן שום

שלושת סוגי הפסטו מתאימים מאוד כממרחים על לחם או כבסיס לתיבול של סלט/פסטה. אישית, אני הכי אוהב להוסיף אותם על הפיצה שלי.

בתאבון ומועדים לשמחה!