סודה לשתייה
סודה לשתייהצילום: אייסטוק

סודה לשתייה - היא תערובת של נתרן מימן פחמתי סודיום ביקרבונט או בעברית - תערובת מלחים כימית שמשמשת כחומר התפחה וכתמיסה לניקיון.

באנגלית היא נקראית "Baking Soda" שזה מסביר מילולית את השימוש בה, אך בעברית בחרו להשתמש במושג "סודה לשתייה" למרות שלא הייתם רוצים לשתות את זה סתם ככה.

בכל מקרה, בעולם הבישול הסודה עוזרת להתפיח דברים, כלומר לגרום להם להיות יותר אווריריים ופחות 'דחוסים', למשל באפיית עוגות, בהכנת פשטידות, ודברים נוספים הנוטים לצאת דחוסים וכבדים. הסודה מאווררת אותם ונותנת להם מרקם יותר נעים וקל ופחות כבד.

דבר נוסף - ריכוך בשר.

אם תוסיפו מעט סודה לשתייה בקציצות או אפילו בהמבורגר, תקבלו תוצאה עסיסית ומושלמת הרבה יותר בזכות הריכוך שהסודה מקיימת.

הסודה לשתייה משמשת גם כנטרול חומציות, למשל ברוטב עגבניות בעל ריכוז חומציות גבוה, הסודה תאזן אותו ותתן טעם יותר ניטרלי ונעים.

שימוש נוסף לסודה הוא - ניקיון.

הסודה יכולה להחליף את אבקת הכביסה בעת הצורך, ואף לנטרל ריחות חזקים מנעליים צבאיות שחזרו מחודש בשטח.

ספרו לנו בתגובות מהם השימושים שלכם בסודה לשתייה!