"חוואיג'" או בערבית - 'מצרכים' היא בעצם תערובת, המשמשת בעיקר לתיבול של מרק או תבשילי בשר. אך ישנה גרסה נוספת של תערובת זו המשמשת כתיבול לקפה. התבלין היחידי המשותף לשתי התערובות הוא 'הל' שעליו כבר כתבנו.. כעת נפרט את מרכיבי התערובות וההבדלים העיקריים. חוואיג' למרק 2 כפיות כורכום טחון 3 כפיות גרעיני כוסברה טחונים 1 כפית הל טחון 3 כפיות כמון טחון 2 כפיות פלפל שחור טחון אופציונלי - כף גרגירי חילבה השימוש הרווח הוא במרק, בעיקר במרק רגל תימני המכונה 'מרג', אך תערובת זו הולכת מצוין גם בבשר באורז ובתבשילים מזרחיים מערביים. חוואיג' לקפה כפית הל טחון כפית קינמון טחון כפית ציפורן טחונה כפית זנגביל (ג'ינג'ר) כפית אגוז מוסקט אופציונלי - כפית קימל תערובת מסוג זה תלך נהדר עם קפה שחור או עם תה, מומלץ לערבב את החוואיג' יחד עם הקפה הטחון לפניי הוספת המים החמים, על מנת לקבל טעם אחיד של הקפה מלווה בחוואיג'. כמו כן מומלץ על כל כפית קפה שחור להוסיף כרבע כפית חוויאג' ואף פחות, טעמו חזק ועלול להיות דומיננטי מידי ביחסים לא נכונים עם הקפה.