
מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי קיים הערב (שלישי) ביקור תנחומים בבית משפחתו של יובל קסטלמן שנורה ונהרג ביום חמישי שעבר אחרי שניטרל את שני המחבלים מהפיגוע בכניסה לירושלים שבו נרצחו שלושה בני אדם ונפצעו מספר אזרחים נוספים.
המפכ"ל הביע צער על מותו הטרגי של קסטלמן שחתר למגע ובאומץ לב מעורר השראה ירה מטווח קצר בשני המחבלים, ניטרל אותם ובכך מנע מהם להמשיך במסע הרצח.
קסטלמן שרת בעבר במשטרת חיפה ואביו משה מתנדב שנים ארוכות במשטרת התנועה הארצית באגף התנועה.
מוקדם יותר, סגן נשיא בית הדין הצבאי בבית ליד, סגן אלוף טובי הארט, אמר כי ספק אם ניתן יהיה להרשיע את אביעד פריג'ה בהריגתו של יובל קסטלמן.
הארט האריך את מעצרו של פריג'ה, החשוד בהמתה בקלות דעת, עד הערב והוסיף כי נראה שניתן יהיה לבסס עבירה של ירי שלא כדין מצידו.
עם זאת, אמר כי לא נראה שיש עילות להמשך מעצרו הסגור, והוא צפוי לשחרר אותו הערב למעצר בית.
בפיגוע בירושלים נרצחו שלושה אזרחים בידי המחבלים ויובל, שניטרל אותם, נורה למוות בשוגג לאחר שזוהה באופן שגוי כמחבל על ידי חיילים שהשתתפו בנטרול המחבלים בזירה. קסטלמן בן ה-38 ממבשרת ציון נפצע באורח אנוש מירי החיילים והצוות הרפואי נאבק על חייו במשך היום עד שנאלץ לקבוע את מותו.
בפיגוע שהתרחש ביום חמישי בבוקר בכניסה לעיר ירושלים נרצחו שלושה בני אדם: הרב אלימלך וסרמן בן ה-73, חנה איפרגן בת ה-67, וליביה דיקמן בת ה-24.