יש תקופות שבהן קשה להימנע מאכילה רגשית. אנחנו נמשכים למזון מנחם, ובתוכו חטיפים וממתקים. לא כולם יודעים זאת, אבל בתזונה דלת פחמימה קל יותר לשלב עוגות עוגיות וממתקים כחלק מסגנון חיים בריא וגם כאשר מעוניינים לרדת במשקל.
אני עברתי לתזונה קטוגנית לפני ארבע שנים ומאז אני מקדישה את כל התשוקה שלי לאפיה לפיתוח והתאמת מתכונים, שיענו לכל החלומות המתוקים שלי, מבלי להזיק לגוף.
האפיה הקטוגנית היא דלת פחמימה במיוחד ודורשת התאמה של חומרי הגלם במזווה ושיטות האפיה. אם תעשו את המאמץ הנדרש, תגלו עולם נטול סוכר ופחמימות אבל מגוון, טעים, בריא ומלא בשמחת חיים. המתכונים הקטוגניים מתאימים במיוחד לחולי סכרת, צליאק, שוחרי בריאות, ספורטאים והורים לילדים שמחפשים פתרונות בריאים יותר למשפחה.
מצרכים לעוגיות
כוס וחצי (150 גרם) קמח שקדים או שקדים מולבנים טחונים דק
6 כפות קקאו (רצוי קקאו הולנדי מעל 20% שומן, פחות מעובד)
חצי כוס תחליף סוכר על בסיס אריתרטול (למשל סוויטנגו)
רבע כפית מלח
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
ביצה לארג'
30 גרם חמאה רכה
לציפוי
200 גרם שוקולד 90% מוצקי קקאו
כף שמן קוקוס
30 טיפות סוכרלוז נוזלי (פקק צהוב)
קמצוץ קטן מלח
4-5 טיפות תמצית מנטה (או תפוז)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה – קקאו, ממתיק, קמח שקדים ומלח . מוסיפים חמאה רכה (אם היא קרה מהמקרר, פשוט מחממים דקה במיקרו על מצב הפשרה). מאחדים את החמאה עם החומרים היבשים למרקם של "חול רטוב" (הכי נוח בידיים). מוסיפים ביצה ולשים בידייים לבצק אחיד, גמיש ומעט יבש.
מניחים את כדור הבצק בין שני גיליונות של נייר אפיה ומרדדים במערוך ליריעת בצק בעובי של 0.5 ס"מ. באמצעות חותכן עוגיות עגול או כוס קטנה בקוטר כ 4 ס"מ קורצים מיריעת הבצק עיגולים ומסדרים על נייר אפיה בתבנית. אין צורך לשמן את הנייר ואין צורך לשמור על רווחים (העוגיות אינן מתפשטות). שימו לב, הכמות במתכון מספיקה לשתי תבניות.
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20 -25 דקות עד שהעוגיות יציבות למגע. אפשר לאפות שתי תבניות במקביל ולהחליף את המיקום באמצע האפיה. שימו לב שעוגיות על טהרת השקדים רכות בתום האפיה והן הופכות פריכות רק לאחר צינון. מצננים את את העוגיות על השיש ומכינים ציפוי:
בקערית חסינת חום ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות בחום מקסימלי. בכל פעם מערבבים קצת להטבעת השוקולד שעדיין לא נמס בנוזל. לרוב יספיקו 2-3 סבבים, בהתאם לעוצמת המיקרו. העדיפו להמיס את השוקולד בכמה שפחות סבבים ולערבב היטב להמסה ביניהם, כדי למנוע ממנו להישרף.
כאשר השוקולד נמס מוסיפים לו את הממתיק, המלח והתמצית ומערבבים לאיחוד.
כאשר העוגיות התקררו והפכו פריכות מרפדים מגש בנייר אפיה. באמצעות שני מזלגות טובלים כל עוגיה בשוקולד משני צדדיה. מנערים היטב את העודפים ומניחים על נייר האפיה במגש. כך מצפים את כל העוגיות ומעבירים להתייצבות במקרר. העוגיות מוכנות כאשר השוקולד מתקשה , לרוב בתוך כחצי שעה. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבועיים או שלושה חודשים במקפיא.
טליה בנימיני היא בעלת הבלוג מתוק בריא מתמחה באפיה קטוגנית ובפרט עוגיות בריאות