פסטה
פסטהצילום: iStock

במחקר חדש שהתפרסם לאחרונה בJama Open Network, נמצא כי דיאטה הפחתת משקל המבוססת על הימנעות או הפחתה דרסטית של פחמימות הובילה להורדה ואז העלאה במשקל בתצורת "נדנדה", בעוד שדיאטה ששילבה פחמימות סייעה לקבוצת הביקורת לשמור על משקל תקין לאורך זמן. 

המחקר, שנאסף מקרב שישים ושבעה אלף אנשים שונים שהשתתפו בשלושה מחקרים, נערך בקרב בני 65 ומטה בריאים ובלי מחלות או מצבים כרוניים קודמים. המידע נאסף באמצעות דיווח עצמי של הנבדקים. 

כאמור, החוקרים השוו את התוצאות עבור חמישה סוגים שונים של דיאטות שעודדו הפחתת פחמימות מורכבות לכ-38 עד 40% מכלל הקלוריות היומית. בין היתר, נבדקו דיאטת שומן ובשר מן החי, דיאטה המבוססת בעיקר על מזון וחלבון מן הצומח ודיאטה "לא בריאה" המבוססת על אוכל מעובד. 

באופן לא מפתיע, החוקרים מצאו כי דיאטות דלות פחמימות שהתבססו על מזון "איכותי", לא מעובד ודל בשומן כגון הדיאטה הצמחית הועילו למשתתפים בניסוי לרזות, ואילו הדיאטה במסגרתה אכלו אוכל מעובד לא תרמה רבות להרזיית המשתתפים.

עוד הוסיפו בצוות הניסוי כי "מרבית האנשים שבוחרים בדיאטה דלת פחמימות נוטים לאכול מזונות עשירים בשומן ובשר מן החי. דיאטה בריאה יותר תכלול פחמימות כ-45% מצריכת הקלוריות היומית, כלומר בין 900 ל-1300 קלוריות, לדיאטת הרזייה של 2000 קלוריות ביום".