שירה ליבמן, מנכ"לית מועצת יש"ע, מספרת לערוץ 7 על המאבק שמובילה משפחתה להשבת אחיינה אליקים ליבמן שמצוי בשבי חמאס בעזה.

"זו אכן התמודדות לא קלה. אליקים שלמה אחיין שלי המקסים והחמוד נמצא כבר למעלה מ-90 יום בעזה ואין לנו שום מידע עדכני עליו", פותחת ליבמן ומתארת את המצב המורכב. "אנחנו מתפללים לשובו יחד עם החטופים והחטופות שנמצאים בעזה. קשה מאוד להכיל את האירוע הקשה שאנחנו נמצאים בעיצומו כבר יותר משלושה חודשים".

"משפחת ליבמן ידועה בתעצומות הנפש, ואליהו הבן הבכור יחד עם אישתו אבישג מנהלים את הזמן המטורף הזה שאנחנו נמצאים בתוכו בלי להתבלבל, באותן עוצמות לדרוש את החזרת החטופים ואת הלחימה באויב. אלו ממש לא מסרים סותרים. אנחנו חושבים שאין פה שום סתירה".

היא מתייחסת למאבק של מועצת יש"ע לתקציבים הנוגעים לביטחון היישובים. "חשוב להגיד שאנחנו יכולים להיות הבאים בתור. ההערכות העדכניות מדברות על 'היפוך קנים' ואנחנו כאן כדי לוודא שזה לא יקרה. לא ביישובי יו"ש ולא בכל האזור. אנחנו מרגישים שאנחנו המגן האנושי על הארץ כולה, וראשי ההתיישבות תמיד פעלו מתוך התפיסה הזו, ואחרי השבעה באוקטובר זה ברור מתמיד שאלו פני הדברים, והגיע הזמן שהציבור יבין שההתיישבות היא לא הבעיה, היא הפתרון".

ליבמן מפרטת את דרישותיה מהממשלה וטוענת: "אנחנו רוצים שיהיה דיון ותהיה השוואת תנאים. לא יכול להיות שהיה דיון והחלטה בקבינט הביטחוני על הכנסת פועלים פלסטינים לישראל, ולא היה דיון והחלטה באותו עניין על יו"ש. האלוף קיבל החלטה על הכנסת פועלים לאיזורי תעשייה, ויכול להיות שתתקבל אותה החלטה גם על יישובי יו"ש, ולכאורה נוצר מצב שיש מי שחושב שהביטחון שלנו יקבל חשיבות פחותה מזו של תושבי ישראל, והדרישה שלנו היא שיש לזה אותה משמעות".

"הגיע הזמן שתקציבי הביטחון ייכנסו בבסיס התקציב, ולא יהיו חלק מהתקציבים הקואליציוניים", דורשת ליבמן. "מדובר במחדל קיומי לכל המדינה, לא רק ליהודה ושומרון, והגיע הזמן לשנות גם את התפיסה הזאת. אנחנו צריכים להיות כאן על המשמר כדי לוודא שתקציבי החוסן ליו"ש ייכנסו בבסיס תקציב 2024".

היא מזכירה שחלק ניכר מתושבי יו"ש משתתפים במאמץ המלחמתי וראויים לכל שקל שיושקע בהגנת בתיהם. "יש יישובים של למעלה מ-80% מגוייסים, יש יישובים שכמעט אין גברים בבתי הכנסת, והיישובים עומדים על הנשים החזקות והאמיצות, הן הגיבורות שלנו בימים האלה, ולכן זה הזמן להצדיע. אכן מציאות קשה שרק מחריפה את הצורך שלנו לביטחון, שמגיע לנו בזכות".