מרק בצל צרפתי
מרק בצל צרפתיצילום: אייסטוק

מצרכים:

  • 8 בצלים לבנים גדולים
  • 3 שיני שום
  • 50 ג' חמאה (רבע חבילה)
  • כף שמן זית
  • כוס יין לבן יבש
  • 2 ענפי טימין טרי
  • כפית אגוז מוסקט
  • כפית פלפל שחור טחון
  • כף מלח

אופן ההכנה:

תחילה נקלף את הבצלים ונפרוס לפרוסות יחסית עבות

נטגן על להבה בינונית בסיר מתאים יחד עם שמן הזית והחמאה

נחצה את שיני השום ונוסיף לסיר, נערבב מיד דקה-שתיים

חשוב מאוד בשלב זה לכסות את הסיר על מנת שהבצלים יתקרמלו ולא ישרפו

לאחר 10 דקות של סבלנות וערבוב מידי פעם נקבל בצל מקורמל בעל צבע כהה עמוק

נוסיף את היין והטימין ונגביר את האש ללהבה גבוה עם מכסה פתוח

לאחר דקה-שתיים שהיין קצת יתאדה נוסיף מים עד לכיסוי (כ-4 ליטר)

נתבל במלח פלפל ואגוז מוסקט ונביא לרתיחה

ננמיך את הלהבה ונבשל כ-20 דקות

אופציונלי: להגיש לצד פרוסת לחם קלויה ופרמז'ן מגורד

בתאבון!