רשת "מאפה נאמן" משיקה קולקציית אוזני המן בעבודת יד, במילויים מפתיעים ובמגוון טעמים ייחודיים.
ב"מאפה נאמן" מציגים קולקציית אוזני המן מבצק פריך ובמגוון מילויים קלאסיים כגון פרג, תמרים, שוקולד ושוקולד לבן, לצד מילויים חדשים ומפתיעים כמו פסק זמן, אוריאו, רד וולווט, לוטוס ועוד שלל טעמים מסקרנים וטעימים במיוחד.
מימי נאמן שייך מבעלי הרשהרשת: "השנה, חג פורים ומגילת אסתר מקבלים משמעות אחרת, כפולה ועוצמתית יותר. חג פורים מזכיר לנו שכבר בימי מגילת אסתר ניסה המן הרשע להסית כנגד היהודים ומכאן שהחגיגה צריכה להיות כפולה ומכופלת ועלינו לחגוג את הקיום שלנו. זו בדיוק הסיבה לקולקציית פורים חגיגית, מסקרנת ועשירה בטעמים חדשים ומפתיעים. בקולקציה החדשה שמרנו על המסורת עם טעמי הפרג והתמר הקלאסיים האהובים וצירפנו להם את פן החדשנות והיצירתיות, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים".
מתכון לאוזני המן במילוי גבינת ריקוטה
מצרכים לבצק:
- חצי כוס חלב / מים
- חצי חבילת חמאה / מרגרינה
- 3/4 כוס סוכר
למילוי:
- 500 גרם גבינת ריקוטה איכותית
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל או גרגרים ממקל וניל אחד
להברשה:
- ביצה טרופה
להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
לקערת מיקסר נכניס את מצרכי הבצק ונלוש לבצק רך.
נפזר קמח על משטח עבודה ונרדד לעלה בעובי של 5 מ"מ.
ניצור עם כוס עיגולים.
הכנת המלית:
מערבבים את חומרי המלית. שימו לב! היזהרו מערבוב יתר, שיפגום במרקם של הריקוטה.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
הכנת האוזניים:
לוקחים את העיגולים שהכנו וממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומקפלים לצורת אוזן המן
מניחים את האוזניים במרווחים לא גדולים מדי בתבנית, מברישים בביצה ומשאירים לתפוח כ-15 דקות.
לאחר שהשארנו לתפוח מברישים שוב בביצה ומכניסים לתנור עד לקבלת אוזני המן זהובות ומוציאים לקירור
ולאחר שהאוזני המן מתקררות נפזר עליהם אבקת סוכר בנדיבות.
בתאבון וחג פורים שמח!