סלים ג'ובראן
סלים ג'ובראןצילום: הלל מאיר/TPS

שופט בית המשפט העליון בדימוס סלים ג'ובראן הלך לעולמו הבוקר (שישי) בגיל 76.

הוא היה האזרח הערבי הראשון בישראל שכיהן כשופט בבית המשפט העליון. הוא כיהן כיו"ר ועדת הבחירות המרכזית בבחירות לכנסת ה-20.

נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד: "קיבלתי בצער רב את הידיעה על פטירתו של סלים ג'ובראן, שופט בית המשפט העליון בדימוס, שהלך לעולמו לאחר מחלה קשה".

"משך עשרות שנים ישב השופט ג'ובראן על כס המשפט ומילא את מחויבותו לדמוקרטיה הישראלית תוך שהוא נוהג במקצועיות, אחריות ונועם הליכות שהיו לסימן ההיכר המובהק שלו. השופט ג'ובראן פרץ דרך, בין היתר, בהיותו השופט הערבי הראשון בבית המשפט העליון במינוי קבע, וזכה לכהן אף כמשנה לנשיאה".

הרצוג נפרד וכתב: "הוא ייזכר בקורותיה של מערכת המשפט הישראלית כאיש אשכולות, אשר הקפיד בכבוד האחר וייצג קו ערכי, מנומק ורגיש. תנחומיי למשפחתו ולכל אוהביו".

שר המשפטים יריב לוין ספד: "קיבלתי בצער רב את הידיעה על פטירתו של סלים ג'ובראן, שופט בית המשפט העליון בדימוס, שהלך לעולמו הבוקר. ‏עבדתי לצידו של השופט ג'ובראן, בעת שכיהן כיו"ר ועדת הבחירות המרכזית. זכיתי לעבוד יחד עם אדם הגון, נעים הליכות ומשפטן בעל ידע עצום, שפסיקותיו ודרכו המשפטית הותירו חותם בשיטת המשפט הישראלית. אני שולח תנחומים למשפחתו ולחבריו. יהי זכרו ברוך".

ג'ובראן התחיל את הקריירה המשפטית בשנת 1982 אז מונה לכהונת שופט בית משפט השלום בחיפה. לאחר כ-11 שנה הוא נבחר לכהונת שופט בית המשפט המחוזי בחיפה.

בחודש אפריל 2003 התמנה לכהונת שופט בפועל בבית המשפט העליון בירושלים, לתקופה של שנה שלאחריה מונה לכהונת קבע כשופט בית המשפט העליון.

הוא כיהן בתפקיד עד לשנת 2017 כאשר פרש וג'ורג' קרא מונה במקומו.

ג'ובראן נחשב לשופט ליברלי. בעת השבעת נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס, נמנע ג'ובראן מלהצטרף לשירת ההמנון.

הדבר גרר ביקורת, אך עמיתו לבית המשפט העליון, השופט אליקים רובינשטיין יצא להגנתו, ואף כתב עליו: "מחברות יומיומית במשך קרוב לשמונה שנים, בעבודתנו המשותפת, אוכל להעיד על יושרתו כשופט ועל היותו אזרח נאמן של מדינת ישראל המייצג את המדינה בכבוד ובהצלחה בחו"ל, וירבו כמותו".