כבר עשרות שנים שכל ביקור בטיפת החלב כולל חיפוש קדחני אחר פנקס החיסונים ומעקב ידני של אחות אחר החיסונים שניתנו.
זאת למרות שבשאר מערכות הבריאות במדינת ישראל, המעקב הוא דיגיטלי ומומחשב שמאפשר לאזרח ולמדינה לעקוב באופן רציף ויעיל, למנוע מחלות ולא לאבד אף פרט מידע קריטי.
הצעת החוק החדשה של חה”כ אליהו ברוכי (יהדות התורה) שאושרה היום בקריאה טרומית, מבקשת לעשות סוף לפארסה.
על פי ההצעה, המידע הרפואי של כלל האזרחים יסונכרן בין המערכות השונות באמצעות מאגר דיגיטלי ממוחשב שיתוחזק על ידי משרד הבריאות.
במאגר ייצבר המידע הכולל על חיסונים שניתנו בקופת החולים, בלשכות משרד הבריאות, בשירות בצה”ל ובטיפות החלב.
המאגר ימנע את הצורך באחזקת פנקס חיסונים ידני ויאפשר לכל אזרח לשלוף את המידע האישי שלו תוך רגעים ספורים, בכל רגע נתון וללא עלות.
“אין ספק שהעידן הטכנולוגי הצעיד אותנו קדימה באין ספור תחומים. ספציפית, בתחום החשוב הזה של מעקב אחרי היסטוריית החיסונים, נותרנו מאחור”, אמר ח”כ ברוכי בנאומו במליאה. “הצעת החוק שהנחתי מבקשת לעשות פעולה אחת פשוטה: לסנכרן. אין סיבה להתנגד לכך. אין סיבה להמשיך להקצות מגירה בבית לפנקסי החיסונים של הילדים. זה פשוט נשמר במערכת אחת ואין אזרח במדינת ישראל שלא ייהנה מכך”.
לדבריו, “המערכת החדשה צפויה להיות יעילה עד מאוד גם עבור מערכת הבריאות כולה. יעילותם המוכחת של החיסונים בנויה על מתן החיסון לרוב האוכלוסייה. כשהמעקב ידני, יש קושי אמיתי במניעת סיבוכים רפואיים, מעקב אחרי צרכים רפואיים ועוד נתונים קריטיים.
"נכון להיום המידע המונגש למבוטחי קופות החולים הוא רק על החיסונים שניתנו דרך קופת החולים. אין בו מידע על חיסונים שניתנו במסגרת טיפות חלב, צה”ל ומשרד הבריאות. ולזאת המאגר החדש מבקש לעשות סוף”.
בסיום דבריו ציין ח”כ ברוכי את העלויות הכרוכות בשחזור פנקס כיום: “כיום לשחזר פנקס חיסונים, עולה לאזרח כ-250 שקלים, וכאמור, הוא מקבל רק פירוט חלקי. אז מי מחבריי שיתמוך בהצעה, יהיה גם שותף להקלה נוספת ביוקר המחיה עבור האזרח שאיבד את הפנקס”. הצעת החוק זכתה לתמיכה מכל סיעות הבית, ועברה ללא מתנגדים.