סלמון איטלקי
סלמון איטלקיצילום: המטבח של הירושלמי

מצרכים:

  • 4-5 פרוסות סלמון עבות
  • כפית מלח גס
  • צרור בזיליקום
  • כף אגוזי מלך
  • 2 כפות שמן זית
  • עגבניות שרי
  • שום קונפי

אופן הכנה:

נשטוף את הבזיליקום ונטחן בבלנד יחד עם 2 כפות שמן זית והאגוזים

נכניס לפינג'אן או סיר קטן את העגבניות שרי עם רבע כוס שמן זית ונבשל על אש נמוכה

לאחר 15-20 דקות נקבל עגבניות שרי 'קונפי'.

נייבש את הסלמון בנייר סופג ונסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה

נמרח מעל הסלמון את הפסטו ונכניס לתנור על 200 מעלות ל12 דקות בדיוק!

נגיש עם מעט רוטב פסטו בצד ועגבניה ושום קונפי

בתאבון!