
אין כמו לשבת סביב המדורה ולאכול תפוחי אדמה רותחים, אך תפוחי אדמה הם לא הירק היחיד שמתאים לסוג צלייה זה.
קבצנו לכם רשימה מפורטת של כל הירקות המתאימים. העיקרון חוזר בכולם:
מורחים את הירק בשמן זית ומלח, עוטפים היטב בנייר כסף, וזורקים למדורה לחצי שעה עד שעה (תלוי בסוג הירק) מוציאים בזהירות מחכים שיתקרר קצת ובתאבון!
- תפוחי אדמה
- בטטה
- בצל לבן / סגול
- כרישה
- פטריות
- שום
- קולורבי
- עגבניות
- דלעת
- ראש סלרי
- קישוא / זוקיני
- פלפל / גמבה
- חציל
- כרוב לבן
- ברוקולי
- כרובית
- ערמונים
- גזר