הבנייה הבלתי חוקית
הבנייה הבלתי חוקיתצילום: תנועת רגבים

בתנועת רגבים מתריעים כי בשנים האחרונות מתבצעת בנייה פלסטינית בלתי חוקית מעל צומת הפרסה - הצומת המחבר בין דולב לטלמון, בפאתי הכפר דיר-איביזיעה.

מדובר בגבעה השולטת על כל מרחב הכביש באזור ועל הצומת בפרט. הבניה כוללת מספר מבנים והכן הכשרה ופיתוח מגרשים לבניה נוספת.

בתנועה טוענים כי במבנה הסתתר המחבל מוג'אהד ברכאת מנסור שעות לפני ביצוע הפיגוע בירי צלפים לעבר כלי רכב ישראלים שנסעו בכביש המרכזי בין היישובים דולב וטלמון בבנימין בערב חג הפורים. המרחק בין מקום הפיגוע למבנה הוא 150 מטר.

עם הגעת כוחות צה"ל למקום, התנהל קרב ומרדף ארוך וממושך במהלכו נפצעו שישה לוחמי צה"ל בהם גם מג"ד בחטיבת החילוץ ונהרג לוחם דובדבן, רס"ל עילי דוד גרפינקל ז"ל. לבסוף בוצע ירי של מסוק קרב לחיסול המחבל.

תרשים של האזור
תרשים של האזורצילום: תנועת רגבים

תנועת רגבים פנתה הבוקר במכתב דחוף לשר הביטחון יואב גלנט ולאלוף פיקוד המרכז יהודה פוקס בדרישה לנקיטת פעולות פיקוח ואכיפה במקום ולהריסת המבנה המסוכן.

משה שמואלי, רכז יו"ש ברגבים, מסר: "הבנייה הבלתי חוקית מעל הצומת מהווה איום ביטחוני חמור למשתמשי הדרך. הפיגוע הקטלני הוכיח את הידוע לנו מזמן: אין וואקום! במקום בו המדינה מפקירה את השטח ומעלימה עין מבניה בלתי חוקית, פלישות חקלאיות ועוד, היא בשתי ידיים מייצרת קרקע פורה למחבלים לשלוט בשטח, להגיע לנקודות מפתח ולפגוע בישראלים, כדוגמת הפיגוע הנורא, שבוצע בחסות הבנייה באיזור".

הוא הוסיף כי "בשטח מתבצעות עבודות לבניית שני מבנים נוספים ובמגרשים המפותחים תתחיל עוד בניה בקרוב. מהתיעודים שבידינו ברור כי מדובר בבניה השולטת באופן מוחלט על הציר העובר תחתיה, והפיגוע שהתרחש במקום מבהיר כי הסכנה לנוסעים בכביש מוחשית ביותר. אם הבניה הזו אינה בסדר עדיפות עליון לאכיפה, אז מה כן?"