ראש ממשלת סלובקיה, רוברט פיצו, נשא הלילה הצהרה ראשונה לתקשורת מאז נורה בחודש שעבר ונפצע באורח קשה.

פיצו אמר כי הוא סולח ליורה וטען כי נורה רק בגלל עמדתו בעניין רוסיה.

פיצו לאורך החודשים האחרונים מתמודד עם ביקורת על יחסו המלטף יחסית לרוסיה בזמן שמדינות האיחוד האירופי פועלות להטיל סנקציות נגד רוסיה ומנהיגה ולדימיר פוטין שהורה על פלישה לאוקראינה.

זמן קצר לאחר חזרתו לתפקיד הורה על עצירת הסיוע הצבאי לאוקראינה והביא למשבר מדיני בין ברטיסלבה לקייב.

"אין לי סיבה להאמין שזו הייתה מתקפה של אדם בודד ומטורלל", אמר פיצו והתייחס לבחירות לפרלמנט האירופי שהחלו היום (חמישי) ואמר כי הוא לא מסכים עם הטענה שיש רק דעה אחת ויחידה נכונה.

פיצו הדגיש: "מדיניות החוץ של סלובקיה בטוחה וריבונית המבוססת על חברות באיחוד האירופי ובנאט"ו אבל גם מכוונת לארבעת כיווני העולם".

בנוסף, מתח ביקורת על האופוזיציה: "האופוזיציה לא העריכה נכונה לאן הובילה הפוליטיקה האגרסיבית ומלאת השנאה שלה חלק מהחברה, וזה היה רק עניין של זמן עד שתתחולל טרגדיה. אם זה יימשך כך, הזוועה של 15 במאי תימשך ויהיו עוד קורבנות. אין לי ספק בכך, אפילו לא לרגע".