השביתה הכללית שבצוו בית הדין הארצי לעבודה צומצמה לארבע שעות בלבד, תפרוץ כנראה במלוא עוזה כבר ביום ראשון הקרוב. הערכה זו של ההסתדרות הייתה הנושא המרכזי לתכנון פעולות המחאה בכנס ועדי העובדים, שערכה היום הסתדרות מרחב הנגב בבאר שבע.

נזכיר כי היום תכננו בנגב את תחילת צעדי מחאה, תוך כדי התחלת השביתה. בשעה 6:00 תכננו עובדים להגיע ב-27 אוטובוסים לצומת הערבה ולחסום אותו. זאת כשוועדי העובדים זומנו לשעה 12:00 לבית ההסתדרות בבאר שבע, לארגון המשך פעולות המחאה. אולם, צו של נשיא בית הדין הארצי לעבודה, השופט סטיב אדלר, גנז את התוכניות. הצו הגביל את השביתה לארבע שעות בלבד. עקב כך, נערכו בנגב רק פעולות מחאה בהיקף מוגבל.

מאות מעובדי המרכז הרפואי "סורוקה" חסמו את "שדרות הנשיאים" - עורק התנועה המרכזי של באר שבע מהכניסה הצפונית לעיר ועד ליציאה הדרומית. דקות אחדות לאחר מכן, יצאו עובדי העירייה מאסיפת מחאה וחסמו שוב את שדרות הנשיאים, מבניין העירייה. אחרי שהם פינו את עורק התנועה, חסמו אותו בצומת הדרומי עובדי ההסתדרות, 40 מדריכים מתנועת "הנוער העובד" וגימלאים.

ועדי העובדים התכנסו בשעה 12 בבית ההסתדרות בבאר שבע, עם סיום 4 שעות השביתה. הכינוס נועד לתכנן ולחלק את פעילות המחאה במהלך השביתה, אך בשל ביטולה בצו בית הדין לעבודה, נערכה "אסיפת חימום" לקראת השבוע הבא. על פי הערכת ההסתדרות, תפרוץ השביתה הגדולה כבר ביום א' הקרוב. לכן, הוחלט, לכנס שוב את הוועדים לקראת סוף השבוע, לארגון הפעילות בימי השביתה.

למתכנסים אמר מאיר בביוף, יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב: "בית הדין לעבודה, שביבי ולפיד רוצים לפרק, נתן להם את מה שהם רוצים ומנע את "השביתה הגדולה". גם בביוף עצמו העריך, שעד סוף השבוע לא יושג הסכם בין משרד האוצר להסתדרות ולכן, השביתה הגדולה - בלתי נמנעת. הוא אמר: "לא יקרה נס כזה, כי חנוכה עוד רחוק והשמן כבר אזל. להערכתי, לא יהיה הסדר עד יום חמישי, כפי שהמליץ בית הדין לעשת ובין הדין לא יעיז למנוע את השביתה בפעם השנייה וזו תתחיל ביום ראשון".

חברי הוועדים העלו הצעות לפעולות במהלך השביתה בשבוע הבא וקבעו להיפגש שוב, לתאום פעולות המחאה.

(א"ב)