
המשרד להגנת הסביבה מפרסם הערב (ראשון) כי נלכדו יתושות נגועות בקדחת מערב הנילוס בצפון תל-אביב ובראשון לציון. היתושות הנגועות בנגיף נמצאו בלכידות שבוצעו במהלך השבוע האחרון.
המשרד להגנת הסביבה עדכן את הרשויות הרלוונטיות לגבי לכידתן של היתושות הנגועות בשטחן, והורה על תגבור מערך הניטור באזורים הנגועים, ובמידת הצורך על ביצוע פעולות מניעה והדברה באופן מיידי.
במשרד מציינים כי "מסתמן כי בשנה זו, ככל הנראה עקב שינויים במזג האוויר, שכיחות היתושות הנושאות את נגיף קדחת מערב הנילוס הקדים להופיע".
ד"ר שי רייכר, מנהל אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, אמר כי "זיהוי זה של יתושות חיוביות לנגיף קדחת מערב הנילוס מתווסף לזיהוי קודם של יתושות מאומתות אשר נלכדו בחודש האחרון בדרום השרון וברמת גן. בהתאם לתוצאות הניטור, המשרד להגנת הסביבה עדכן את הרשויות הרלוונטיות בממצאים, והנחה אותן להגביר את מאמצי הניטור וההדברה".
ד"ר אורן שטח כתבי, מנהל המחלקה למחלות זואונוטיות מהחטיבה לבריאות הציבור במשרד הבריאות מסביר כי עם לכידת היתושים על ידי המשרד להגנת הסביבה, מבצעת המעבדה לאנטמולוגיה של משרד הבריאות סיווג של היתושות ומעבירה למעבדה הווירולוגית לצורך בדיקת נגיעות בגורמי מחלה. האגף לאפידמיולוגיה מרכז את המידע לגבי תחלואה בבני אדם וביתושים ומתריע לגורמים הרלוונטיים בכל מקרה בו קיים אבחון של חולה.
מתחילת השנה ועד כה 21 אנשים אובחנו למחלה. מתוך החולים המאומתים נפטרו שני מטופלים בסוף השבוע בבית החולים בילינסון וישנם שלושה מונשמים.