כמאה ישראלים, שנפגעו או איבדו את קרוביהם ב-7 באוקטובר, הגישו הערב (שני) תביעה לבית המשפט הפדרלי בניו יורק נגד ארגון אונר"א.
בתביעה נטען כי אונר"א אפשרה לחמאס לבצע את הטבח ולבצע פשעים נגד האנושות.
התובעים מיוצגים על ידי משרד עורכי הדין MM-LAW, שייצג גם יותר מ-12 אלף קורבנות - מיותר מ-26 מדינות - של מתקפות טרור בינלאומיות אחרות, מתקפות נשק כימי, עינויים ופשעים נגד האנושות.
בתביעה גם נטען כי אונר"א אפשרה לחמאס לחפור מנהרות ולהקים מרכזי פיקוד מתחת למתקנים של הארגון, וכי עובדים של אונר"א השתתפו בהתקפת 7 באוקטובר.
"הממצאים בתביעה זו מוכיחים שאונר"א הייתה מודעת והשתתפה באופן פעיל בהפניית הכספים המיועדים לתמוך בתושבי עזה לאפיקים שהבטיחו שהכספים הללו שימשו לטרור, ובניגוד לחוק הבינלאומי", אמר ביג'אן אמיני, אחד מעורכי הדין המובילים בתיק.
"ההתעקשות של אונר"א שיותר ממיליארד דולרים בסיוע לעזה יחולקו במזומן, שהמקומיים לא היו יכולים להוציא מבלי לעבור דרך חלפני הכספים של חמאס, היא אחת מהראיות החדשות המרשיעות ביותר שהוצגו בתיק הזה".
דיצה הימן בת ה-84, ששוחררה משבי חמאס במסגרת העסקה בין ארגון הטרור לישראל, סיפרה כי "המחבל שהחזיק אותי כבת ערובה במשך 53 ימים עבד כמורה בבית ספר של אונר"א".
לדבריה, "העובדה שחמאס שלט בעזה לא הייתה תירוץ לאונר"א להעסיק ולממן מחבלים, אלא הייתה צריכה להבטיח שאונר"א תנקוט אמצעי זהירות נוספים. אונר"א ידעה שהיא שוכרת טרוריסטים ושהכספים והמתקנים שלה משמשים לאלימות, אבל שותפותה של אונר"א בתשלום והעצמת טרוריסטים ללמד ולהקצין דור של ילדי עזה הייתה אולי אפילו יותר רעה וטרגית".