
משרד החינוך ערך בשבועות האחרונים גל ביקורות גדול בישיבות גבוהות, ישיבות הסדר ומדרשות מהציונות הדתית בכדי לוודא שהתלמידים נוכחים במוסדות.
רוב מוחלט של המוסדות עמדו בתנאים הנדרשים. על מנת לעמוד בביקורת נדרשת הישיבה להציג נוכחות של 85% מהתלמידים הרשומים במשרד החינוך, כשהיעדרות של למעלה מ-15% נחשבת ככישלון בביקורת.
בנוסף, היעדרות של למעלה מ-25% מהתלמידים הרשומים מונעת מהישיבה לקבל תקציב ודורשת ביקורת פתע חוזרת. הביקורת נעשית על ידי רואי חשבון שגויסו למשימה על ידי המשרד.
כך למשל ישיבת ההסדר בקרני שומרון עברה היום את הביקורת (94%), וכמוה אתמול (שני) ישיבת מעלה אדומים.
מוסדות נוספים שעברו בהצלחה את הביקורת בתקופה האחרונה: ישיבת מחניים (99%), ישיבת ההסדר מתיבתא בכרמיאל, ישיבת לב לדעת (97%), מדרשת מגדל עוז (98%), מדרשת לינדנבאום, ישיבת ההסדר עכו (90%), ישיבת הר עציון, ישיבת מודיעין, ישיבת היכל אליהו, ישיבת מעלה אליהו וישיבת מעלות.