![דרעי ובן גביר](https://a7.org/files/pictures/781x439/1124713.jpg)
מפלגות ש"ס ועוצמה יהודית הודיעו הבוקר (רביעי) כי על אף היריבות בשל סערת חוק הרבנים שנפל יחזרו להצביע עם הקואליציה.
בהודעה מטעם ש"ס נמסר כי "תנועת ש"ס ניסתה פעמיים להביא תקנות חשובות לייקר את מעמד הרבנים בישראל המוסרים נפש בתקופה הזו, וכן לשיפור תנאיהם של עובדי המועצות דתיות והבלניות - מהלך חברתי שזכה להסכמה רחבה מאד".
במפלגה הזכירו את דבריו של הרב מאזוז נגד בן גביר: "ראוי להזכיר את דבריו הנחרצים של ראש הישיבה הגאון הגדול רבי מאיר מזוז שליט"א שכתב על חוק שירותי הדת: 'מי שמתנגד לדבר זה פוגע בקודשי ישראל וממילא גם בשמירה ובטחון של עם ישראל'".
בש"ס תקפו את השר בן גביר: "למרבה התדהמה, השר בן גביר בחר להפיל את החוק ולחולל קרע מיותר בימין בזמן מלחמה בשל שיקולים פוליטיים".
עם זאת הבהירו כי "ש"ס כדרכה מגלה אחריות ולא תיצור משבר בעת הזו שעלול לפגוע במאמץ המלחמתי ובעסקת החטופים ולכן תצביע יחד עם הקואליציה. סיעת ש"ס תמשיך לעשות הכל כדי לשמור על זהותה היהודית של מדינת ישראל".
במפלגתו של בן גביר הגיבו: "עוצמה יהודית עומדת על כך שחוק הרבנים 2 יעבור רק במידה והשר לביטחון לאומי יוכנס לפורום ניהול המלחמה, ובמידה וזה לא יקרה - תתנגד להצעה. רק אמש הוכח, בהפקרות הביטחונית בצפון, כמה דרושה נוכחותו של השר בן גביר בפורום ניהול המלחמה. כל עוד זה לא קורה, עוצמה יהודית תמשיך לשבש את עבודת הקואליציה".
גם בעוצמה יהודית הודיעו כי יצביעו יחד עם הקואליציה. "יחד עם זאת, באשר להצבעות האופוזיציה היום, עוצמה יהודית לא תתן לאופוזיציה לנצח ולהעביר חוקים ותצביע נגד החוקים שתעלה האופוזיציה".