
ברחבי העולם מגיבים לניסיון ההתנקשות הדרמטי בנשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ במהלך עצרת בחירות במדינת פנסילבניה.
טראמפ עצמו התייחס לניסיון ההתנקשות לאחר ששוחרר מבית החולים. "קליע ניקב את החלק העליון של האוזן הימנית שלי. דיממתי רבות ומיד הבנתי שמשהו לא בסדר. אין שום מידע נכון לשעה הזו בנוגע לזהות היורה. הוא מת. אני רוצה להודות לשירות החשאי של ארצות הברית, ולכל גורמי אכיפת החוק, על תגובתם המהירה. והכי חשוב, אני רוצה להביע את תנחומיי למשפחתו של ההרוג בעצרת. זה לא ייאמן שמעשה כזה יכול להתרחש בארצנו".
נשיא ארה"ב המכהן ג'ו ביידן אמר כי עודכן לגבי התקרית וגינה אותה. "קיבלתי תדרוך על הירי בעצרת של טראמפ בפנסילבניה. אני אסיר תודה לשמוע שהוא בטוח ושמצבו טוב. אני מתפלל עבורו ועבור משפחתו ועבור כל מי שהיה בעצרת, בעוד אנו ממתינים למידע נוסף. ג'יל ואני אסירי תודה לאנשי השירות החשאי שהביאו אותו למקום מבטחים. אין מקום לאלימות באמריקה. עלינו להתאחד כאומה אחת כדי לגנות זאת".
"האלימות הזו חולנית. וכולנו חייבים לגנות אותה. נראה שמצבו של טראמפ טוב", הוסיף. הוא אף שוחח עם טראמפ אחרי ששוחרר מבית החולים.
איוונקה טראמפ, בתו של הנשיא לשעבר, אמרה: "תודה על האהבה והתפילות שלכם עבור אבי ועבור שאר הקורבנות של האלימות חסרת ההיגיון היום בבאטלר, פנסילבניה. אני אסירת תודה לשירות החשאי ולכל שאר קציני אכיפת החוק על פעולותיהם המהירות וההחלטיות. אני אמשיך להתפלל למען המדינה שלנו. אני אוהבת אותך אבא, היום ותמיד".
נשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה כתב: "אין מקום לאלימות פוליטית בדמוקרטיה שלנו. למרות שאנחנו עדיין לא יודעים מה בדיוק קרה, כולנו צריכים לחוש הקלה שהנשיא לשעבר לא נפגע באורח קשה ולנצל את הרגע הזה כדי להתחייב מחדש לאדיבות וכבוד בפוליטיקה שלנו. אני ומישל מאחלים לטראמפ החלמה מהירה".
איש העסקים אילון מאסק כתב: "אני תומך לחלוטין בנשיא טראמפ ומקווה להחלמתו המהירה".
ראש הממשלה בנימין נתניהו כתב: "רעייתי שרה ואני בהלם מתקרית הירי לעבר טראמפ - ומאחלים לו החלמה מהירה".
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש כתב: "אני מוקיע את מעשה האלימות הפוליטית הזה, אני מאחל לו החלמה מלאה".
ראש ממשלת יפן פיומיו קישידה כתב: "עלינו לעמוד איתן נגד כל צורה של אלימות המאתגרת את הדמוקרטיה - זאת בעקות היריות שנשמעו בעצרת שערך הנשיא לשעבר דונלד טראמפ בפנסילבניה. אני מתפלל להחלמתו המהירה של הנשיא לשעבר טראמפ".
ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר כתב כי הוא "נדהם מהתקרית המזעזעת בעצרת של הנשיא טראמפ. לאלימות פוליטית בכל צורה אין מקום בחברה שלנו - ומחשבותיי עם כל הקורבנות של התקיפה הזאת".
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי גינה גם הוא וכתב: "מזועזע לשמוע על הירי בנשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ בעצרת בפנסילבניה".
"לאלימות כזו אין הצדקה ואין לה מקום בשום מקום בעולם. לעולם אל תאפשרו לאלימות לגבור. הוקל לי לגלות שטראמפ כעת בטוח ואני מאחל לו החלמה מהירה. תנחומיי יוצאים לקרוביו של קורבן הירי הזה, משתתף בעצרת. הלוואי שאמריקה תצא מחוזקת מזה".
קנצלר גרמניה אולף שולץ אמר כי "המתקפה על המועמד לנשיאות ארה"ב דונלד טראמפ בזויה. אני מאחל לו החלמה מהירה. מחשבותיי עם קורבנות הירי. מעשי אלימות כאלה מאיימים על הדמוקרטיה".
נשיא צרפת עמנואל מקרון כתב כי ניסיון ההתנקשות הוא "טרגדיה לדמוקרטיה" והוסיף כי "צרפת שותפה להלם של האומה האמריקנית".

