הרב גד רווח, רב מועצת מצפה רמון, מספר בשיחה עם ערוץ 7 על דמותו של הרב יהודה דרעי ז"ל, רב העיר באר שבע.

"קשה מאוד לדבר על אישיות גדולה ועצומה כל כך כמו של הגאון הרב יהודה דרעי זצ"ל, לרב יהודה היה הדרה של תורה, עוצמה אדירה של כריזמה, אישיות שנבעה מתוככי תורה גדולה ועצומה", ספד הרב רווח.

הרב רווח שיתף גם ברגעים אישים. "באחת השבתות בקהילה שלי בבאר שבע זכינו וסעדנו ביחד את סעודת השבת בתחושה מאוד מרוממת, אז שאלתי את הרב יהודה: כיצד אתה מצליח לפרוץ לכל החוגים? הוא היה הרב הכי לא סקטוריאלי בציבור הליטאי, החרדי ספרדי שממנו הוא מגיע ובהחלט גם בציבור הדתי לאומי".

הוא הוסיף: "לאחר מכן שאלתי את הרב יהודה, מי היו רבותיך? 'קשה לי לומר דבר אחד, אך מוכרח לומר לך שהיו לי 3 רבנים', ענה הרב יהודה. 'רב לענייני הלכה, רב לענייני עיון ופלפול ורב אחד שעסק בענייני דרוש ואגדה, הם בעצם היו המאורות שלי'. כמובן בענייני ההלכה מרן רבינו עובדיה יוסף זצ"ל, תמיד ראה אותו למול עיניו. בדרך של עיון ופלפול - רבו הגאון הרב בן ציון שאול שזכה ללמוד אצלו בישיבת פורת יוסף, בתורת הדרוש והנאום – הגאון האדיר הרב ברוך מרדכי אזרחי".

"מי שהכיר את הרב יהודה ואנחנו כך חווינו אותו כרבה המיתולוגי והנערץ של העיר - ראה את 3 הפנים הללו באישיות שלו – פוסק הלכה מובהק", הוסיף הרב רווח לספר על דמותו. "אחד מהפסקים הראשונים שלו היה בתחילת כהונתו ברבנות באר שבע, קהילה אחת הסכימה להציב אנטנה סלולרית על גג בית הכנסת והרב כתב פסק הלכה מנומק לפני 26 שנים בו הוא אסר את הדבר, בסופו של דבר אחד מגדולי ישראל הסכים אתו. בראש ובראשונה הייתה אמירה שלו – אני באתי לפסוק פה הלכה".

"בנוסף לכך כל מי שמכיר את העמקות והלמדנות שלו בשיעורים בכוללים מיד ראה את הממד השני – הממד של הלמדנות שקיבל מהגאון הרב בן ציון אבא שאול. לממד השלישי אין אדם בארץ ישראל שלא נחשף - תורת הדרוש והנאום שקיבל ממורו ורבו הרב אזרחי".

הרב רווח הוסיף: "הכול נבע מתוך יראת שמים טהורה, הגאון הרב יהודה זצ"ל היה ראש וראשון לכל דבר שבקדושה כפשוטו, כל דבר שהיה צריך להילחם כמו קדושת השבת, וכן מלחמת חורמה במיסיון – באר שבע וכל הדרום נקיים מהחרפה הזו שנקראת מיסיון בזכות המלחמות הקשות שניהל הגאון הרב יהודה – זה לא היה בקלות, הוא מסר נפש בשביל כך. וכמובן פריצה בחומות הטהרה. כל פרצה כזו או אחרת – הוא גדר אותה".

הרב רווח סיפר על הקרבה של הרב דרעי לציונות הדתית. "מעולם לא הרגשת שהגאון הרב יהודה הוא אישיות שלא שייכת לציבור שלך – הוא היה מגיע בשמחה ובטוב לבב – לא מרגיש שהוא שונה ואחר. ביום העצמאות הוא היה מגיע למוקדים המרכזים ביותר שיש בבאר שבע של הציונות הדתית - ישיבת בני עקיבא אוהל שלמה ובית הכנסת המרכזי 'הכיפה' בהנהגתו של הגאון אב"ד הרב אהרון דרשביץ, תמיד הוא היה אורח הכבוד אבל לעולם לא הרגשנו שהוא אורח, תמיד הרגשנו שהוא בן בית".

"שנים רבות שימשתי כרב של תלמוד תורה 'עץ חיים', הרב יהודה היה כמובן אורח הכבוד, מגיע מתוך הנאה צרופה, תמיד הרגיש שהוא הרב של כולם, הרב הכי לא סקטוריאלי. כל הדברים שעשה נבעו מתוך אהבה גדולה. מורשתו, תורתו, הנהגתו וטוב ליבו יהוו בעינינו תמיד מקור גדול של השראה ליהודי גדול ועצום בעולם הרבנות ובעולם הדיינות", סיכם הרב.