צוות חוקרים מאוניברסיטת ויקטוריה בקנדה טוען כי שתיית יין אדום בכמויות מתונות אינה מסייעת להארכת תוחלת החיים.
לאורך השנים התבססה ההערכה כי שתיית אלכוהול בכמות מתונה מדי יום, בעיקר של יין אדום, מסייעת במאבק בכולסטרול הרע והפחתת כמויות השומן בגוף, ומסייעת להאריך חיים. אלא שצוות חוקרים מהמכון הקנדי לחקר שימוש בחומרים באוניברסיטת ויקטוריה טוען כי מחקרים קודמים היו שגויים והטעו את הציבור.
לטענת טים סטוקוול, החוקר הראשי, המחקרים הקודמים לא הבחינו בין אנשים שנמנעו מאלכוהול לאורך כל חייהם לאנשים ששתו אלכוהול אך הפסיקו בעקבות בעיות רפואיות. צוות המדענים חקר 107 מחקרים קודמים על הקשר בין שתיית אלכוהול מתונה לאריכות החיים.
תחילה הם מצאו כי מי ששתו כוסית או שתיים של יין אדום בעיקר, היו בסיכון פחות של 14 אחוזים למוות במהלך תקופת המחקר.
אלא שבדיקה מעמיקה יותר העלתה כי מרבית המחקרים התמקדו באנשים מעל גיל 55 ולא בצעירים, וכן כי כאשר מפרידים בין אנשים שנמנעו לחלוטין לאורך חייהם משתיית אלכוהול לבין אנשים ששתו בעבר והפסיקו, לא נרשם הבדל בתוחלת החיים או יתרונות בריאותיים בשתייה מתונה של אלכוהול.
"זו הייתה תעמולה מהפכנית עבור תעשיית האלכוהול להציע ששימוש מתון במוצר שלהם מאריך את חייהם של אנשים. ההערכות לגבי היתרונות הבריאותיים של אלכוהול היו מוגזמות, בעוד הנזקים שלו הוערכו בחסר ברוב המחקרים הקודמים", אמר סטוקוול.
הרוב הגדול של המחקרים הקודמים משווים אנשים ששותים אלכוהול עם קבוצה לא בריאה של אנשים שנמנעים כרגע או שותים מעט מאוד. אנו יודעים שאנשים מוותרים על השתייה או מצמצמים את השתייה כשהם נעשים חולים ושבריריים עם הגיל. המחקרים המוטים ביותר כללו אנשים רבים שהפסיקו או הפחיתו את השתייה שלהם מסיבות בריאותיות בתוך קבוצת ההשוואה, כך שזה גרם לאנשים להאמין כי להמשיך ולשתות אלכוהול זה אפילו בריא יותר", הוסיף.