האריס וטראמפ
האריס וטראמפצילום: רויטרס, יונתן זינדל, פלאש 90

נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ המשיך להשתלח הלילה (רביעי) בסגנית הנשיא קמלה האריס וביהודים שתומכים במפלגה הדמוקרטית.

בריאיון שהעניק לשדרן השמרני סיד רוזנברג אמר טראמפ: "כל יהודי שהצביע להאריס או ביידן צריך לעשות בדיקה לראש שלו - הרבה יהודים לא אוהבים את ישראל - אבל אם אתה יהודי ואתה מצביע לדמוקרטים אתה טיפש. טיפש לחלוטין".

"היא לגמרי נגד העם היהודי", אמר טראמפ. "היא לא אוהבת את היהודים ואת ישראל יותר מביידן".

רוזנברג אמר לטראמפ כי בעיניו, דאג אמהוף, בעלה היהודי של האריס הוא "יהודי עלוב, יהודי נורא". טראמפ השיב: "כן".

בנוסף, מתח ביקורת גם על מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט, היהודי צ'אק שומר ואמר עליו כי לקח חלק בשינוי ביחס לישראל: "לפני 15 שנים, לא יכולת לומר דבר רע על ישראל, אם היית אומר דבר רע היית מחוץ לתפקיד. זה נראה שצ'אק שומר הפך לפלסטיני - שומר הוא רשמית פלסטיני".

בתגובה לדברים אמרו בקמפיין של האריס כי מדובר בהתטאויות "נתעבות, ומגעילות" והוסיפו כי הדברים "רדודים מכבודו של כל אחד".

"טראמפ חושב שהוא יכול לצבור נקודות על חשבון מצביעים יהודים על ידי השפלה שלהם - הוא טועה", הוסיפה.

מוקדם יותר השבוע אמר טראמפ בשיחה עם תורמים יהודיים כי במהלך פגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו שאל אותו למה יהודים עדיין מצביעים לדמוקרטים.

טראמפ אמר כי נתניהו השיב לו ש"זה הרגל". הוא הוסיף כי "דמוקרטים שונאים את ישראל".

כאמור, בימים האחרונים מנהל טראמפ מתקפה נגד קמלה האריס. באחד מנאומיו טען כי "אותם אנשים שהביכו אותנו באפגניסטן בחוסר היכולת הגסה שלהם, הם אלו שאומרים עכשיו לישראל שלא להילחם יותר בחמאס. תשכחו מ-7 באוקטובר, הם אומרים. כל אדם יהודי שמצביע לקמלה צריך לבדוק מיד את מוחו".

אחרי הפגישה שקיימה האריס עם ראש הממשלה נתניהו בשבוע שעבר הצהיר טראמפ כי מדובר היה במפגש "מעליב ואיום שבסיומו השמיעה האריס הערות לא מכבדות שרק יאריכו את המלחמה ויעכבו את שחרור החטופים".