
לוחמי שרות בתי הסוהר בבית הסוהר 'גנות' סיכלו היום (רביעי) פיגוע דקירה שתכננו לבצע שני מחבלי חמאס.
הסיכול הגיע לאחר שבשב"ס נודע כי בכוונת שני אסירים ביטחוניים לפגוע בלוחמי כליאה באמצעות כלי נשק מאולתר.
הבוקר פשטו לוחמי הכליאה על תאם של האסירים ובחיפוש נמצאה, בתוך בקבוק שמפו, מברשת שיניים שהושחזה והוסבה לדוקרן. כנגד האסירים החלה חקירה.
נציב בתי הסוהר רב גונדר קובי יעקובי שיבח את מפקד בית הסוהר גנ"מ דניס בגון ולוחמי הכליאה על פעולתם ההתקפית והנחושה וציין כי "שירות בתי הסוהר כארגון בטחוני ערוך ודרוך, במיוחד בתקופה זו, לתרחישים של ניסיונות פגיעה בסגל על רקע לאומני, וכי למרות הסיכונים - לוחמות ולוחמי הכליאה ימשיכו בשליחותם להגן על שלום הציבור וביטחונו בתוך ומחוץ לחומות".
לאחרונה, בביקורו של יעקובי בבית סוהר בצפון עלתה סוגיית ההסבה של מברשות השיניים לדוקרן, במטרה לפגוע בלוחמות ולוחמי הכליאה וכחלק מפיגוע לאומני, והוא הנחה לבחון חלופות.
באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בראשותו של גונדר חאתם עזאם החלו לבחון חלופות תוך איפיון מברשת שיניים רכה וקטנה המותאמת לשימוש האסירים.
נבחנו מספר רב של מברשות שיניים ובסופו של תהליך נבחרה "מברשת שיניים לביטחון מקסימלי" אשר גודלה כגודל אצבע ועשויה מחומר רך וגמיש.
עאזם מסר: "נוכח הסכנה הטמונה במברשות השיניים אשר סופקו עד היום, העלולות לשמש לאחר השחזה - כאמל"ח, הוחלט על רכישת המברשות המותאמות, לטובת ביטחון הסגל. המברשות מהדגם הקודם יועברו תרומה למוסדות אחרים בהם זקוקים להן".
