יהודים באיראן חוגגים בסוכה
יהודים באיראן חוגגים בסוכהצילום: באדיבות המצלם

בקהילה היהודית באיראן ביטלו אירועים שתוכננו במוצאי שבת לאות הזדהות עם משטרת האייתוללות בעקבות התקיפות הישראליות, כך דווח הבוקר (שני) בכאן רשת ב'.

על פי הדיווח, בשבת בבוקר, שעות ספורות אחרי התקיפה הישראלית באיראן עוד התקיימו תפילות בבתי הכנסת. בשעות הבוקר, רבני הקהילה הודיעו למתפללים על ביטול כל האירועים והחגיגות שהיו מתוכננים למוצאי שבת.

הקהילה היהודית באיראן נוהגת לקיים במוצאי החגים אירועים חגיגיים, שכוללים גם ריקודים, ובתי הכנסת מלאים בדרך כלל.

לדברי גורמים בקהילה "אמנם יש חופש פולחן מלא, אבל בזמן שאיראן מותקפת בידי ישראל, הדבר האחרון שהיהודים שם צריכים זה שיראו אותם רוקדים בבתי כנסת".

אתמול, נציג היהודים במועצת השורא באיראן, הפרלמנט, הומיון שמח, גינה את התקיפה הישראלית ואמר כי הם תומכים ב"הגנה הלגיטימית" של איראן בתגובה למתקפה הזו ואף דורשים תגובה עוצמתית מאיראן על התוקפנות הישראלית בזמן הנכון.