מייה שם עם דאגלס מאריי
מייה שם עם דאגלס מארייצילום: דוברות

שורדת השבי מיה שם, ששוחררה משבי חמאס, שוחחה בועידת "שורת הדין" בניו יורק עם הפרשן וסופר דאגלס מאריי.

נחטפתי לעזה לא בגלל מחלוקת על פיסת אדמה או מדיניות, נחטפתי לעזה בידי מחבלים חמושים צמאי דם מלאי כוונות זדון לפגוע באזרחים חפים מפשע, חברים שלי שהגיעו לחגוג את הנעורים מצאו את עצמם באמצע תופת וגיהנום", סיפרה שם.

היא היפנתה קריאה למועמד שייבחר היום לנשיא ארה"ב. "הגעתי לכאן כדי לזעוק לעולם ולמעצמה הגדולה בעולם בשביל לזעוק ולדרוש שהנשיא או הנשיאה שייבחר בארצות הברית חייב לעשות כל שביכולתו לשחרר את החטופים, לא את חלקם ולא מקצתם. אלו הם האחים והאחיות שלנו שסובלים שם יום יום, שעה שעה, ואין מי שיענה לזעקתם".

ארגון "שורת הדין" הישראלי, בראשות עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר, יזם את ועידת ניו יורק למלחמה באנטישמיות במטרה להטות את הכף בדעת הקהל האמריקאית וליצור אחדות ושיתוף פעולה, ערב הבחירות בארה"ב, בין הארגונים היהודיים האקטיביסטים.

בועידה הוצגו תוכניות של דמויות פרו ישראליות מובילות ומומחי הסברה כיצד למגר את התופעה, ביניהם: הפרשן השמרן דאגלס מאריי, הפרופסור למשפטים אלן דרשוביץ, שדרן הרדיו דניס פרייגר, הקומיקאי מייקל רפפורט, קונסול ישראל בניו יורק אופיר אקוניס, היועץ הרפובליקני פרנק לונץ, פעיל הקמפוסים שאבס קסטנבאום, עורך הדין הנודע בן ברפמן והמרצה שי דוידי.

הקונסול אופיר אקוניס אמר באירוע "מה שהיה במזרח התיכון - הוא לא מה שיהיה. ישראל תמשיך לפעול להגנת אזרחיה בכל הגזרות. מטהרן - ועד תימן, מרפיח עד ביירות, בשומרון וביהודה. ישראל מנצחת ואין לנו כל כוונה להתנצל על זה. לא אנחנו התחלנו במלחמה והפרנו הפסקות אש, אנחנו נחושים להחזיר את הביטחון לאזרחינו".

עו"ד דרשן-לייטנר סיכמה: "מתקפת הטרור הרצחנית של חמאס לפני שנה זעזעה את עם ישראל בארץ ובתפוצות. במקום לחבק את הקורבנות החפים מפשע, העולם פעל נגד ישראל בשנאה חסרת תקדים, עלילות דם, קריאות לרצח עם ואלימות. אויבינו חגגו את טבח היהודים, סילפו עובדות, התעלמו ממעשי אונס ותמכו בגלוי בחמאס. מטרתנו היא להשיב מלחמה גם בחזית ההסברה ולהבטיח כי כל יהודי ירגיש בטוח בכל מקום בעולם".