עץ פיסטוק
עץ פיסטוקiStock

תזונה נכונה יכולה לשפר את בריאות העיניים ולמנוע נזקים לראייה עם השנים ומחקר חדש מגלה שמאכל מפתיע ופופולרי, הפיסטוק, עשוי לתרום לאיכות הראייה שלכם.

ד"ר שירי שולמן, ראש מכון העיניים באסותא מרכזים רפואיים, מסבירה כי הפיסטוק עשיר בנוגדי חמצון חיוניים כמו לוטאין וזאקסנטין. "פיסטוקים בהחלט יכולים להשתלב בתזונה בריאה לשמירה על בריאות העיניים".

נוגדי החמצון לוטאין וזאקסנטין, שאינם מיוצרים בגוף, ממלאים תפקיד מרכזי בהגנה על הרשתית מפני נזקים, במיוחד מהאור הכחול הנפלט ממסכים ומאור השמש.

לדברי ד"ר שולמן, "מלבד פיסטוקים, מומלץ לצרוך ירקות ירוקים כהים כמו קייל ותרד, לצד ירקות כתומים כמו גזר ופלפל צהוב. מאכלים אלו עשירים בנוגדי חמצון ומסייעים בהפחתת הסיכון לניוון מקולרי, מצב הפוגע במרכז הרשתית ונחשב לאחת הסיבות העיקריות לאובדן ראייה בגיל מבוגר".

ומה עם אומגה 3? חומצת שומן זו, הנמצאת בדגים כמו סלמון ומקרל, תורמת גם היא לבריאות העיניים. "אומגה 3 משפרת את גמישות תאי הרשתית ומגנה על המבנים העדינים של העין", מסבירה ד"ר שולמן.

iStock-1400237358.jpg
iStock-1400237358.jpg

פיסטוקים מכילים כמות גבוהה של קלוריות, ולכן מומלץ לצרוך אותם במתינות. "כמו כל מזון עתיר קלוריות, חשוב לשלב את הפיסטוקים במנות קטנות ולוודא שהם מחליפים חטיפים פחות בריאים", מדגישה ד"ר שולמן.

תזונה מגוונת ובריאה יכולה להאט תהליכי ניוון ראייה. שילוב מזונות עשירים בלוטאין, זאקסנטין ואומגה 3 יחד עם הימנעות מעישון והגנה מפני שמש יכולים לשמור על איכות הראייה גם בגיל מבוגר.

אז בפעם הבאה שאתם מחפשים נשנוש בריא, שקלו חופן פיסטוקים – זה לא רק טעים, אלא גם טוב לעיניים שלכם!