מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונהצילום: אייסטוק

מצרכים:

• 1 בצל גדול, קצוץ

• 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

• 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות

• 2 שיני שום, קצוצות

• 1 תפוח אדמה קטן, חתוך לקוביות

• 1 קישוא, חתוך לקוביות

• 1 עגבנייה גדולה, קלופה וקצוצה

• 1 כף רסק עגבניות

• 1.5 ליטר מים או ציר ירקות

• 1 כפית אורגנו מיובש

• מלח ופלפל לפי הטעם

• 1/2 כוס פסטה קצרה (פנה או פסטה צדפות)

• 1/2 כוס שעועית מבושלת (לבן או אדום)

• חופן פטרוזיליה קצוצה טרייה

אופן הכנה:

תחילה נטגן בסיר גדול את כל הירקות עם שמן זית למשך 5-6 דקות.

נוסיף את רסק העגבניות, המים/ציר ירקות, אורגנו, מלח ופלפל. נביא את המרק לרתיחה, ואז ננמיך את האש ובשל על אש נמוכה במשך 20-25 דקות.

נוסיף את הפסטה והשעועית המבושלת למרק. נבשל במשך 10 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה.

נטעם אם חסר מלח ונפזר פטרוזיליה קצוצה מעל ונגיש חם.

בתאבון!