
מצרכים:
• 1 בצל גדול, קצוץ
• 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
• 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
• 2 שיני שום, קצוצות
• 1 תפוח אדמה קטן, חתוך לקוביות
• 1 קישוא, חתוך לקוביות
• 1 עגבנייה גדולה, קלופה וקצוצה
• 1 כף רסק עגבניות
• 1.5 ליטר מים או ציר ירקות
• 1 כפית אורגנו מיובש
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 1/2 כוס פסטה קצרה (פנה או פסטה צדפות)
• 1/2 כוס שעועית מבושלת (לבן או אדום)
• חופן פטרוזיליה קצוצה טרייה
אופן הכנה:
תחילה נטגן בסיר גדול את כל הירקות עם שמן זית למשך 5-6 דקות.
נוסיף את רסק העגבניות, המים/ציר ירקות, אורגנו, מלח ופלפל. נביא את המרק לרתיחה, ואז ננמיך את האש ובשל על אש נמוכה במשך 20-25 דקות.
נוסיף את הפסטה והשעועית המבושלת למרק. נבשל במשך 10 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה.
נטעם אם חסר מלח ונפזר פטרוזיליה קצוצה מעל ונגיש חם.
בתאבון!